Societat

Organitzen unes jornades per reflexionar sobre el canvi urbà a Girona

La ciutat de Girona acollirà les jornades sobre transformació urbana ’Repensem Girona’ obertes a tota la ciutadania i al sector professional. Es tracta d’una oportunitat per reflexionar sobre els canvis que està experimentant la ciutat i les transformacions urbanes necessàries per construir un futur sostenible i inclusiu. A partir del testimoni d’experiències internacionals d’èxit, les jornades inclouran xerrades, caminades i sessions de treball amb col·lectius professionals i organitzacions socials i ciutadanes. Es tracta d’una proposta organitzada per l’Ajuntament de Girona, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i la Universitat de Girona (UdG) i es portarà a terme del 19 al 21 de novembre.

Aquest matí, ha tingut lloc la presentació de les jornades, i en la roda de premsa la regidora de Transició ecològica i Transformació Urbana, Cristina Andreu, ha afirmat que amb aquestes jornades volen “iniciar una nova manera de pensar la transformació urbana de la ciutat”, i ha afegit: “Posar en comú experiències d’èxit d’arreu d’Europa i compartir-les directament amb la ciutadania gironina és una oportunitat única per aplegar les millors idees i bones pràctiques i impulsar-les a Girona”.

Entre altres propostes, el programa arrencarà a la seu del COAC amb una la xerrada ’Urbanisme regeneratiu i inclusiu: reinventar la ciutat per respondre als reptes presents i futurs’, a càrrec de l’arquitecta de Landlab, Míriam Garcia, i dels arquitectes Bosch-Capdeferro, Ramon Bosch i Bet Capdeferro, el 19 de novembre.

L’endemà, les propostes es traslladaran al centre cívic de Sant Narcís, on hi haurà una passejada pel barri fins a Can Gibert del Pla que inclourà reflexions entorn de projectes en marxa o necessitats als barris i, després, es durà a terme la xerrada ’Fer ciutat barri a barri: Rehabilitació i regeneració urbana’, amb l’arquitecte de Cooperativa Celobert, Miquel Mayor, i l’arquitecta d’Ensanche 21, Isabel Pineda.

L’últim dia, es duran a terme diferents propostes a la Sala de Graus Pep de Nadal de Sant Domènec de la Facultat de Lletres i Turisme de la UdG del Campus Barri Vell, el 21 de novembre. Totes les activitats són gratuïtes amb inscripció prèvia a través de la web de l’Ajuntament de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.