Societat

societat

L’adeu d’Albert Vallribera, dibuixant i ninotaire de Castellar del Vallès

Molt vinculat amb el municipi, era membre de la colla castellera dels Capgirats

El castellarenc Albert Vallribera Ros va morir diumenge, en un accident d’helicòpter al municipi de Puçol. Formava part d’un equip de treballadors que estaven revisant i fent el manteniment de les línies d’alta tensió, quan l’aparell es va estavellar en uns camps, a prop d’una urbanització.

Vallribera va anar a viure a Castellar quan tenia 17 anys. Va treballar durant 15 anys en una botiga de videojocs, el TV Games, i també ho va fer en diverses multinacionals, i al mateix Ajuntament de Castellar, segons explica L’actual.cat. Per altra banda, va desenvolupar grans vincles amb el teixit social i cultural de la vila. Es va fer membre dels castellers, anomenats els Capgirats, on era conegut com a Tort.

La seva afició per dibuixar li venia de molt petit, però mai s’hi havia dedicat de ple. Va ser a partir de l’any 2017, quan un dibuix crític amb Donald Trump que va penjar en el seu Instagram va agafar certa volada que va decidir posar-s’hi de debò. A partir d’aleshores va començar a rebre encàrrecs i fins i tot va organitzar alguna exposició i va publicar en diversos mitjans, com a l’Ara o a El Punt Avui. En una entrevista feta l’any 2012 a L’actual.cat, va confessar que sobretot li agradava el dibuix crític, que sense gaire text expressés les injustícies del món. Deia que es ficava amb tothom, que no es casava amb ningú i li agradava ser radical.

La cerimònia de comiat ha tingut lloc aquest matí, al tanatori de Sabadell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia