Societat

El Campionat del Món de la classe RS21 2024 de l’Escala ja té guanyadors!

El Campionat del Món de la classe RS21 2024 ha celebrat la seva darrera jornada al Club Nàutic l’Escala. L’entrega de trofeus als guanyadors de les diferents categories ha posat punt i final a la competició.

L’acte ha tingut lloc al Village de la regata i ha comptat amb les intervencions del president del Club Nàutic l’Escala Narcís Carreras, el director comercial de RS Sailing Michiel Geerling, el president de la Federació Catalana de Vela Josep Maria Isern i Josep Bofill, alcalde de l’Escala.

Amb l’arriada de la bandera de la classe s’acomiadava el campionat del Món que ha congregat fins a 164 regatistes de la classe RS21 procedents de deu països i dos continents. Les condicions han estat dures i variables, i els regatistes han tastat de primera mà des dels vents tèrmics tant típics de la zona de la primera jornada, com els vents de ponent i la tramuntana dels darrers dies. Així, la Badia de Roses i el Mar d’Empúries han estat novament seu d’un esdeveniment internacional de vela.

La regata ha estat molt disputada, amb diversos canvis a la capçalera i amb diferències de punts molt ajustades. Una mostra, sens dubte, de la competitivitat i del gran nivell de la classe.

Amb un total de nou proves disputades, el campió del Mon de la Classe RS21 2024 en categoria absoluta ha estat l’equip italià Stenghele, integrat per Pietro Negri, Niccolo Bianchi, Giovanni Meloni i Camilla Cordero di Montezemolo. Malgrat un empat a 63 punts amb el tercer, el subcampionat és per al Fremito D’arja de Dario Levi, Jas Farneti, Stefano Cherin i Fausto Surini. El Caipirinha de Martin Reintjes, Francesco Rubagotti, Daniele Cassinari i Giulio Desiderato completa un podi íntegrament italià, nacionalitat que ha dominat, sens dubte, la regata.

En la categoria Corinthian, destinada als navegants no professionals, el campió del Món de la Classe RS21 2024 ha estat l’equip l’equip lituà Storm de Raimondas Siugzdinis, Klaudio Kliucinskas, Egle Kivisikk i Andrius Ramonaitis. El Subcampió ha estat ITA238 de Riccardo Benvenuto, Riccardo Vincenzi, Duccio Abolaffio i Diego Larcher. La tercera plaça ha estat per l’italià Nox Oceani 285 de l’armador Andrea Nocella, que ha navegat amb una tripulació conformada per Andrea de Matteis a la canya, Riccardo Serra, Matteo Paulon, Tito Morbiducci i Giorgio Nocella.

Gràcies als seus bons resultats, els joves regatistes italians del Nox 285 s’imposen en la categoria Sub 23 i s’adjudiquen el Mundial. El subcampionat ha anat a mans de l’italià Nordés de Camilla Michelini, tripulat per Alessandro Bossi, Sara Rolle, Giorgia Caropreso, Tommaso Comelli i Federico Bossi. El també italià Nox Oceani 231 d’Andrea Nocella, equip conformat per Francesco Columbano, Luca De Matteis, Salvatore Garippa, Claudio Sechi i Riccardo-Hai Gessa, s’ha adjudicat el bronze.

La tripulació representant d’Espanya i de L’Escala al campionat, integrada per Walter Brandesky, Toni Castells, Vicenç Batlle i Valentín Baraibar han finalitzat en la 33a posició de la general.

Una regata innovadora

El Campionat del Món RS21 2024 es situa com una de les regates més innovadores juntament amb l’America’s Cup. I és que, per segona vegada, el nostre país acull, des de L’Escala, una competició d’embarcacions concebudes per ser altament sostenibles. Els RS21 es construeixen amb resines derivades de baix impacte ambiental i quan no naveguen a vela, ho fan propulsades per mitjà de motors elèctrics.

D’altra banda, destaca l’elecció, per part de l’organització de l’esdeveniment de balisses automàtiques controlades per mitjà de GPS. D’aquesta manera, els recorreguts de la regata s’han senyalitzat evitant qualsevol impacte sobre el fons marí en prescindir de la utilització de fondeig. Aquesta tecnologia és un clar exponent dels beneficis de la innovació en els esdeveniments, en aquest cas, en favor del medi ambient i també per millorar la qualitat de la competició.

El Campionat del Món RS21 2024 a L’Escala

El Campionat del Món RS21 2024 ha estat organitzat pel Club Nàutic L’Escala i la classe RS21 amb l’aval de la Federació Catalana de Vela i la Real Federación Española de Vela.

L’esdeveniment ha comptat amb el suport institucional de l’Ajuntament de L’Escala, la Diputació de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava i la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya. També, amb la col·laboració de Hyundai Fornells Motor, RS Sailing, Càmping la Ballena Alegre, el Consejo Superior de Deportes, Ports de la Generalitat, Nautivela i RS Veleros

La regata ha comptat amb el finançament del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat pels fons de la Unió Europea - Next Generation UE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]