Societat

Ofereixen incentius als propietaris per posar pisos buits a lloguer assequible

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries ha iniciat una campanya per captar pisos buits i posar-los al mercat amb lloguers assequibles i beneficis per als propietaris. L’objectiu de la campanya, que porta per nom ‘Obre la Porta al Lloguer amb Garanties’ i està promoguda per l’Àrea d’Habitatge del consistori, és revitalitzar les propietats buides i proporcionar opcions d’habitatge a preus raonables.

Els habitatges estaran disponibles a preus assequibles, per sota del preu de mercat, i el consistori s’encarregarà de redactar els contractes i fer de mediador en cas de conflicte entre el propietari i el llogater. A canvi de cedir el seu habitatge, el propietari s’assegurarà una bonificació de l’IBI del 95%. A més, el consistori garanteix el pagament del lloguer a través d’Avalloguer i proporciona una assegurança multirisc amb una protecció addicional inclosa per a la propietat vigent durant la durada del contracte.

La campanya s’ha presentat aquest matí, en una roda de premsa en el Antonio Martín, regidor d’Habitatge, ha destacat que aquesta es tracta d’una “oportunitat única” per als propietaris de contribuir a la “solució del problema de l’habitatge al municipi, mentre es beneficien d’incentius fiscals i garanties de cobrament”.

L’alcaldessa de Castelló d’Empúries, Anna Massot, ha recalcat l’accés a l’habitatge és “una prioritat” del seu govern i un dels “grans reptes”. “Estem compromesos a treballar per facilitar l’accés a l’habitatge perquè tots els veïns i veïnes tinguin l’oportunitat de viure i créixer al nostre poble amb dignitat i estabilitat”, ha afegit.

Els interessats es poden apuntar a través del web castellohabitatge.cat mitjançant un breu formulari o contactant directament amb l’Oficina Local d’Habitatge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia