Societat

Quaranta ramaders recullen les més de 1.400 vaques de les pastures de Llessui abans que arribi el fred

Una quarantena de ramaders s’han reunit a la muntanya de Llessui per replegar les més de 1.400 vaques i tornar-los cap a casa abans que arribi el fred. Ramaders dels Pallars, la Cerdanya, el Berguedà, el Ripollès o el Solsonès hi porten els animals per les característiques úniques de la muntanya: la seva extensió i la facilitat de maneig del bestiar. Els vaquers repartits per la muntanya la pentinen pam a pam recollint tots els animals i agrupant-los en un únic punt, segons explica l’ACN. Allí, cada propietari tria els seus animals i amb camió o a peu els torna cap a casa. Cada cop són menys els ramaders que fan la transhumància a peu, i la majoria fan el trasllat amb camió.

Les vaques, totes amb ramada, van abandonar ahir les pastures d’alta muntanya, a uns 1.900 metres d’altura abans que es produeixi la primera nevada. Els vaquers es van mostrar satisfets per com havien baixat els animals i el vaquer de la muntanya a qui li entreguen els ramats per cuidar-los durant els quatre mesos d’estiu, Albert Baqueró, assegurava que la temporada “ha anat bé”.

La muntanya de Llessui també acull durant els mesos d’estiu més de 4.500 ovelles d’una dotzena de ramaders. Aquests ramats s’agrupen a començament de juliol i és un pastor el que s’encarrega de cuidar la ramada. La tria d’ovelles va tenir lloc el passat dia 30 de setembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia