Societat

Ple a Sant Miquel del Fai set mesos després d’estar tancat per seguretat

Set mesos després han tornat els visitants a Sant Miquel del Fai una cop acabades les millores per garantir la seguretat del recinte per un despreniment a la cinglera entre els salts de Rossinyol i el de Tenes que es va produir el març del 2023.

Desenes de visitants han tornat a passejar per l’espai aquest dissabte. “En tenia ganes i repetiré”, ha explicat Cristina Rodríguez, una visitant vinguda de Canovelles, segons recull l’ACN. Aquest és un indret d’interès natural i patrimonial, conegut pels seus cingles, salts d’aigua i gorgs per l’erosió de les roques amb l’aigua. Es pot visitar en caps de setmana i festius i aquest curs es reprendran les visites escolars de centres de la zona.

“Hem exhaurit les entrades dels dos primers torns i el tercer, pràcticament”, ha explicat el director del parc, Lluís Martínez, que és propietat de la Diputació de Barcelona. D’alguna manera, però, admet que no els ha sorprès perquè aquest és un lloc “molt arrelat en l’imaginari” dels catalans i sempre hi ha visites. L’any 2023 va rebre 30.00 visitants.

A partir d’avui obrirà en cap de setmana i festius i amb reserva prèvia sense haver de pagar entrada i amb una afluència màxima de 200 persones per torn. L’aparcament, també està limitat a una norantena de places.

En els últims dos anys s’han invertit més de 429.000 euros en tasques de manteniment, millores i de prevenció a la finca. Unes accions que s’emmarquen en el Pla de gestió de riscos geològics del 2022 on es va fer una diagnosi de l’estat de risc de la zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia