Societat

habitatge

L’Ajuntament lliura les claus de 24 habitatges de lloguer per a joves a la Verneda i la Pau

L’Ajuntament de Barcelona ha lliurat aquest dissabte les claus de 24 habitatges de lloguer per a joves al barri de la Verneda i la Pau, al districte de Sant Martí. Es tracta d’una promoció construïda per l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona (IMHAB) al carrer Binèfar, 22, destinada a lloguer social per a joves sol·licitants al Registre d’Habitatge de Protecció Oficial de Barcelona. Les obres d’aquesta promoció es van iniciar el setembre de 2022 i han suposat una inversió de més de 3,7 milions d’euros. S’han construït de forma industrial, un fet que ha permès agilitzar el procés i fer-lo “més sostenible”.

L’entrega de claus d’aquest dissabte respon a la voluntat de l’Ajuntament de Barcelona de continuar ampliant l’oferta d’habitatge públic. L’alcalde, Jaume Collboni, ha fet èmfasi en el fet de fer-ho en aquest barri, on feia temps que es reivindicava com una nova zona on “poder iniciar projectes de vida” i de treballar per fer la ciutat “més habitable i assequible”.

L’alcalde també ha destacat la importància del model de lloguer per a joves per poder fer l’habitatge més accessible – els inquilins pagaran entre 415 i 515 euros segons la superfície- així com l’aposta per la construcció sostenible i la qualitat de la promoció. “Són habitatges molt ben pensats i que no tenen res a envejar a qualsevol altra promoció”, ha subratllat. L’equip d’arquitectes del projecte són Coma Arquitectura i Martí Sanz Ausàs,

Com és habitual, s’han realitzat diferents reserves segons tipologia per adjudicar els pisos entre les persones inscrites al Registre de Sol·licitants d’Habitatge de Protecció Oficial de Barcelona: 6 pisos per a veïns i veïnes del barri i l’entorn com són el barri de la Verneda i la Pau i el Bon Pastor; 2 per a famílies monoparentals; i 2 habitatges adequats i adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. La resta, s’han adjudicat al contingent general. Dels 24 pisos, 21 disposen de dos dormitoris i 3 en tenen un, a més, compta amb dos habitatges adaptats.

La del carrer Binèfar és la primera de les quatre promocions d’habitatge industrialitzat que l’Ajuntament de Barcelona va traure a concurs a través de l’IMHAB que lliura les claus. Ubicades als barris de la Verneda i la Pau i el Besòs i el Maresme, hi sumen un total de 151 pisos que es lliuraran en els propers mesos: (40 en règim de lloguer social, 24 de lloguer per a joves, 42 de lloguer assequible i 45 en dret de superfície).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.