Societat

figueres

Maia Flequers, el millor brunyol de l’Empordà

El concurs forma part del Fòrum Gastronòmic Ciutat que es realitza avui i demà a Figueres amb la cuina dolça i salada com a fil conductor

Maia Flequers de Figueres elabora el millor Brunyol de l’Empordà segons el veredicte del jurat del concurs, que es va celebrar divendres a l’Escola d’Hostaleria Institut Olivar Gran de Figueres. Maia Flequers és un local emblemàtic de la ciutat, ubicat a la plaça de la Palmera i en funcionament des de finals de la dècada dels 80 del segle passat. Robert Figueras n’és el fundador i actual responsable.El concurs del Brunyol és una de les principals novetats del Fòrum Gastronòmic Ciutat que avui i demà se celebra a Figueres. Hi han participat una quinzena de pastissers, flequeres i cuiners de les comarques gironines amb punts de venda oberts al públic. El jurat estava format per Lídia Casademont (dietista, nutricionista i gastro-comunicadora), Mia Font (president del Gremi de Flequers Artesans de les Comarques Gironines), Rosor Parés (cèlebre bunyolaire de Vilajuïga), Aurora Sánchez (Comerç Figueres Associació), Josep Maria Tornés (Pastisseria Tornés de Girona), Alberto Pizarro (professor de Fleca i Pastisseria a l’Escola d’Hostaleria Institut Olivar Gran de Figueres) i Ramon Ferrer (cap d’estudis del mateix centre). Tots ells van destacar la qualitat general dels participants.

El premi per al guanyador és que avui i demà disposa d’una parada al Fòrum Ciutat. L’espai està equipat amb una fregidora perquè pugui comercialitzar el seu producte durant els dos dies que dura l’esdeveniment. També ha rebut un guardó que acredita l’establiment com autor del Millor Brunyol de l’Emporda 2024 i el Gremi de Flequers Artesans l’ha obsequiat amb 300 kg d’És Farina de Girona.

El Fòrum Gastronòmic Ciutat, que per primera vegada té lloc a Figueres, està obert entre les 10 del matí i les 8 del vespre i presenta un programa en el qual la cuina dolça i la cuina salada hi tenen una forta presència. Aquest cap de setmana, el certamen ofereix demostracions culinàries, tasts de productes de proximitat, sessions gastronòmiques i concursos. Compta amb una vintena d’expositors i pretén acostar la gastronomia al públic en general, al mateix temps que es marca com a objectiu principal reivindicar la cuina empordanesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.