Societat

SALT

Èxit de visitants a la Fira del Cistell de Salt

La mallorquina Muntsa Valls amb la peça ‘Maleta’ en la modalitat tradicional i els francesos Karen Gossart i Corentin Laval amb ‘L’arbre de l’illa’, guanyadors del certamen internacional de cistelleria

Els organitzadors calculen que al llarg del cap de setmana més de 5.000 persones visitaran l’exposició del 14è Certamen Internacional de Cistelleria Roser Albó (CICRA) de Salt. Segons una nota de premsa de l’ajuntament saltenc, a la una del migdia d’avui ja hi havien passat més de 3.700 visitants que havien passejat pels espais de la Fira Internacional del Cistell de Salt, que s’ha celebrat aquest dissabte i diumenge a la plaça de la Vila en la seva 26a edició. Assenyalen que les xifres posen de manifest que la fira s’ha convertit en referència arreu d’Europa en l’àmbit de les fibres vegetals, com el vímet, la balca o el jonc, entre d’altres.

Ahir al vespre es van entregar els premis al 14è Certamen Internacional de Cistelleria Rose Albó (CICRA) que va premiar en la modalitat tradicional a la mallorquina Muntsa Valls amb la seva peça Maleta, feta amb paumes de garballó i recuperant així una peça típica del llevant de l’illa de Mallorca. El jurat en va valorar la seva confecció i la practicitat d’aquesta peça per transportar, roba o objectes. En la modalitat artística-creativa, que enguany tenia com a concepte inspirador ‘El Bosc’ en va resultar guanyadora l’obra L’arbre de l’illa amb autoria de Karen Gossart i Corentin Laval, provinents de França. L’obra feta amb vímet i fusta d’acàcia és en si mateix la representació d’un bosc i, com moltes de les peces de la mostra, ha cridat l’atenció de la majoria de visitants.

En el mateix acte es va donar a conèixer el comerç guanyador del Concurs d’Aparadors de la Fira del Cistell, en què han participat deu botigues de Salt exposant durant tota la setmana la seva proposta i que n’ha resultat guanyadora la Farmàcia del Peixos, situada a la plaça dels Peixos. La proposta d’aquest comerç era una gran sínia que omplia tot l’aparador amb cistells amb els productes de l’àmbit farmacèutic. Així, la Farmàcia dels Peixos ha guanyat els 300 euros de premi que hi havia en el concurs. El jurat també ha volgut fer una menció honorífica al Mercat de Salt per la seva proposta feta per nens i nens i veïns del sector amb el ‘Cistell dels desitjos’ on expressen les seves il·lusions de futur. I també una segona menció especial per la Farmàcia Olga Ordis per la seva aposta atrevida per la temàtica escollida en el seu aparador.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.