Societat

Els Castellers de Vilafranca revaliden la victòria al Concurs de Castells i ja en porten dotze

Els Castellers de Vilafranca han revalidat el títol i s’han imposat en el Concurs de Castells de Tarragona. Els verds eixamplen així la seva hegemonia a la competició, en què s’han emportat dotze de les últimes catorze edicions. Només en dues ocasions –el 2000 i el 2018– la Vella, que aquest diumenge ha quedat en segon lloc, se’ls ha imposat.

Els de Vilafranca han exhibit el 3 de 10 amb folre i manilles descarregat, i han carregat el 9 de 9, el 4 de 10 i el 4 de 9 amb folre i agulla. Al seu torn, la Vella ha lluït el 4 de 9 descarregat i ha carregat el 4 de 9 amb l’agulla i el 4 de 10 amb folre i manilles, renunciant a participar a la última ronda. El podi el completa la Jove Xiquets de Tarragona després d’un concurs que ha durat set hores.

La resta de la classificació està formada per Moixiganguers d’Igualada, els Capgrossos de Mataró, els Xiquets de Reus, els Castellers de Barcelona, els Nens del Vendrell, els Xiquets de Tarragona, els Castellers de Sants i els marrecs de Salt en la dotzena posició.

La competició ha estat renyida, ja que a la tercera ronda la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona continuava en primera posició després de carregar el 5 de 9 amb folre.

Els Castellers de Vilafranca i la Vella de Valls, fent gala d’ofici, han pugnat fins al final en un frec a frec que s’ha resolt tocades les cinc de la tarda, tancant una llarga diada que havia començat a les deu del matí. Els verds han emmudit la Tàrraco Arena Plaça (TAP) a la primera ronda descarregant el 3 de 10 amb folre i manilles. En segona ronda han anat a jugar la seva gran carta del concurs, el 9 de 9 folrat, que han desmuntat, fet que els ha fet perdre posicions a la classificació.

L’esdeveniment casteller més gran del món ha torna ta captar l’interès periodístic dels mitjans internacionals, mobilitzats per mostrar arreu la “idiosincràsia catalana” a través dels castells que s’alcen al Concurs. Enguany s’han acreditat més de 400 professionals de quinze països.

 Els Castellers de Vilafranca han agraït a la Vella de Valls haver-ho posat "tant difícil" fent-los competir fins a la cinquena ronda. "Som una colla que ens agrada lluitar fins al final", han explicat Àngel Grau, cap de colla dels verds, en la roda de premsa posterior al Concurs de Castells, segons recull l'ACN. Alhora, els de Vilafranca han demanat que s'adapti la normativa de la competició i es permeti fer el 9 de 9 amb una sola enxaneta. De la seva banda, Manel Urbano, cap de colla de la Vella, ha posat en valor la "lluita interna" per "desbloquejar" moments complicats amb la canalla després de l'accident per Sant Fèlix: "aquesta batalla l'hem guanyat amb diferència. Esperem poder estar una mica més amunt l'edició que ve".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.