Societat

societat

Cinc detinguts a Llagostera i Riells i Viabrea per un macrocultiu de marihuana

Agents de la Policía Nacional i de la policia local de Llagostera van detenir fa dues setmanes cinc membres d’un grup criminal dedicat a la producció de marihuana en un lloc tancat, segons ha informat avui el cos estatal en un comunicat. Dues de les detencions es van fer en una nau de Llagostera, situada en la parcela 215 del polígon 9, i les altres tres en el domicili del que es considera que és el cap del grup a Riells i Viabrea. En total es van intervenir 4.611 plantes de marihuana, 15,2 quilos de cabdells i 1.630 esqueixos de marihuana, a més de cocaïna, haixix, un vehicle robat i 38.000 euros.

Els cinc arrestats van passar a disposició judicial i després de comparèixer, el jutge va decretar presó provisional sense fiança per al suposat líder de la banda i llibertat provisional amb mesures cautelars per als altres quatre.

Més d’un any enrere

L’inici de l’operació es remunta a mitjan 2023, quan fruit de la col·laboració policial es va saber, arran d’un incident, que una nau de Llagostera podia estar sent utilitzada per allotjar un macrocultiu de marihuana. Segons s’explica en el comunicat, el modus operandi del grup consistia en conrear marihuana dins la nau en diverses sales i també un habitatge unifamilar; tots equipats amb “material de primer nivell com focus led de baix consum, parets emblanquinades perquè hi hagués més radiació, programadors, extractors d’aire amb potents filtres de carboni, aparells d’aire d’última generació i instal·lacions elèctriques complexes”. A més, s’assenyala que feien ús de bombones de diòxid de carboni per accelerar el creixement de les plantes i obtenir una plantació de més qualitat, i de cremadors de sofre per evitar la plaga de l’aranya vermella.

Detencions i registres

Després de diverses gestions i amb col·laboració ciutadana, els agents van poder desmantellar les plantacions. El 24 de setembre van fer una entrada a la nau de Llagostera, amb el suport de la policia local. Allà van sorprendre dos dels arrestats que no van poder escapar. En aquesta nau hi van trobat 3.768 plantes amb un pes de 68,73 quilos, 1,2 quilos de cabdells i el vehicle que constava com a sostret i que ja s’ha retornat al seu propietari de Madrid. A més, van desmantellar el material que utilitzaven pel macrocultiu. L’endemà es va localitzat el presumpte cap del grup en un habitatge de Riells i Viabrea. Se’l va detenir quan en sortia i hores més tard s’hi va practicar un escorcoll, en què es van detenir dues persones més. En aquest registre es van intervenir 843 plantes de marihuana amb un pes de 60,53 quilos, 14 quilos de cabdells, 343 grams de cocaïna, 265 grams d’haixix, 1.630 esqueixos de marihuana i 38.000 euros amagats en una xemeneia.

En tots dos casos, a més, es va aconseguir restablir el consum elèctric i resoldre el problema dels talls de llum que patien els veïns, segons explica la policia espanyola. Calculen que l’import total defraudat d’energia elèctrica era 78.986 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia