Societat

Pirineu Viu farà un acte reivindicatiu el sis de desembre a la Seu d’Urgell

La plataforma se centrarà en la defensa del dret d’accés a l’habitatge

Proposen un acte lúdic i de protesta coincidint amb l’inici del cap de setmana llarg de la Puríssima

La plataforma Pirineu Viu ha anunciat aquest dilluns el seu primer acte reivindicatiu, que tindrà lloc el 6 de desembre a les 18 hores a la Seu d’Urgell, coincidint amb l’inici del cap de setmana llarg del Pont de la Puríssima. El lema serà “Per un Pirineu Viu, habitatge digne!”. La plataforma, nascuda aquesta tardor formada per diversos col·lectius de persones que resideixen a comarques de muntanya i Andorra, apunta que l’acci ó es centrarà en la defensa dels drets de la ciutadania a l’accés a un habitatge digne, tenint en compte, segons han explicat, que es tracta d’un problema que, per diferents raons, afecta les diverses valls de la serralada i d’altres territoris. Volen que l’acte tingui un caire lúdic i festiu. Així volen aplegar públic de tipus familiar. Per aquest motiu, preveuen diverses actuacions musicals complementàries a la manifestació. La protesta coincideix en un dels moments de més visites de la temporada d’hivern al Pirineu.

La plataforma, que pretén denunciar els efectes que té el model de “monocultiu turístic” sobre el territori. també vol defensar els drets bàsics de la gent que hi viu a les comarques del Pirineu durant tot l’any. En aquesta línia, una de les portaveus de Pirineu Viu, Núria Ferrando, ha explicat a l’ACN que el fet que hi hagi molts habitatges destinats a segones residències o pisos turístics ha provocat un encariment de preus “desorbitat” i, alhora, ha fet que persones que es vulguin quedar no ho puguin fer i que hi hagi treballadors vivint en autocaravanes o estudiants en furgonetes. Ferrando ha demanat, a més, millores en els contractes laborals. Entre les organitzacions convocants de la mobilització destaquen sindicats d’habitatge, grups ecologistes, col·lectius transfeminstes, sindicats laborals i casals i ateneus pirinencs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia