Societat

Investigadors catalans acostaran el coneixement científic als ciutadans en xerrades a les biblioteques públiques 

Trteze investigadors catalans de primer nivell participaran en el nou cicle de conferències produït per l’Associació Catalana per a la Divulgació Científica (ACDIC) per al Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona en el marc de la 3a edició del BiblioSTEAM amb l’objectiu de promoure el coneixement científic i tecnològic.

Arran de l’èxit de les anteriors edicions enguany s’ha decidit ampliar el programa per poder arribar a més públic i incorporar noves matèries que es consideren de gran interès com el Big Bang, els reptes en la gestió dels boscos o les percepcions socials entorn al canvi climàtic.

A més de seguir abordant les temàtiques que van generar una gran expectació com la intel·ligència artificial, la cosmologia, la computació quàntica, les energies renovables o la nanotecnologia. També s’ha ampliat el nombre de biblioteques públiques de les comarques gironines que participen en el programa.

En total, fins al juny s’han programat una cinquantena de conferències a 17 biblioteques públiques gironines.

La iniciativa vol acostar al públic la ciència d’una manera rigorosa i amena per tal de combatre les pseudociències. També es proposa despertar inquietuds professionals entre els estudiants de secundària i contribuir a fer créixer vocacions en l’àmbit científic i tecnològic .

El nou cicle de conferències arriba després de l’èxit d’assistència de l’anterior edició que va comptar amb una mitjana de 40 persones en cada biblioteca de poblacions petites i mitjanes; i en alguns casos la xifra es van acostar als 70 assistents.

Per aquest dimarts 8 d’octubre a les 19h a la Biblioteca de Banyoles s’ha programat una conferència amb el títol “La nanotecnologia, fent tangible l’invisible” a càrrec de Sara Martí, investigadora de l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2) on es descobrirà com la nanotecnologia ja forma part de les nostres vides en molts àmbits i com formarà un pilar imprescindible de la tecnologia del futur. L’entrada és gratuïta i no és necessari inscripció prèvia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia