Societat

religió

El dominic Xabier Gómez, escollit nou bisbe de Sant Feliu de Llobregat

L’ordenació episcopal serà el dia 30 de novembre

Substitueix Agustí Cortés

Agustí Cortés, el bisbe que ha estat al capdavant de la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat des de la seva creació fa vint anys, ja té successor: Xabier Gómez. Cortés va presentar la renúncia l’octubre de 2022, en arribar als 75 anys. L’ordenació episcopal serà dissabte 30 de novembre. El nou bisbe és ara l’actual director del departament de migracions de la Conferència Episcopal Espanyola i té un marcat perfil social. Nascut a Guipúscoa fa 54 anys, el dominic va ser ordenat sacerdot de Sant Sebastià als 24 anys.

En roda de premsa, el nou bisbe ha reconegut que assumeix el càrrec amb “sorpresa, temor i tremolor”. Tot i que ha passat bona part de la seva vida religiosa entre Euskadi i Madrid, no és el primer cop que Gómez viu a Catalunya. Va ser prior del convent de Santa Caterina entre 2016-2018. Va ser llavors quan va aprendre català i a “estimar” la cultura catalana, segons ha explicat. Durant la presentació, a més, el nou bisbe ha fet referència a la situació de les migracions i els refugiats d’arreu del món: “En comunió formem un mosaic d’esperança i un port segur per als ferits de la vida en aquesta costa del Mediterrani.” A la vegada, ha manifestat la voluntat de seguir promovent “comunitats acollidores” des de Sant Feliu. El nou bisbe és llicenciat en Teologia per la Facultat de Teologia de Sant Esteban de Salamanca, té un màster en Orientació i Mediació Familiar i s’ha especialitzat en Mediació Social Intercultural, ja a Madrid. Des de 2019 fins ara ha estat Prior del convent de Santo Tomás de Aquino El Olivar. A més, és el director de O LUMEN espai per a les arts i les paraules i del programa de prenoviciat de la Província de l’Ordre de Predicadors, els dominics.

Agustí Cortés continuarà al capdavant de la diòcesi com a administrador apostòlic, fins a l’ordenació episcopal de Xabier Gómez, prevista per al 30 de novembre. Uns dies abans, el 24 de novembre, es farà el comiat diocesà del bisbe Agustí Cortés, que preveu tornar ara a València, on va néixer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.