Societat

societat

Comencen les obres del futur Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) de Blanes

Les obres del futur Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) de Blanes ja han començat, segons ha anunciat aquest dimarts el govern català, que preveu posar en marxa un nou SIE –servei gratuït d’atenció i acompanyament jurídic, psicològic i social per a dones víctimes de violència masclista i el seus fills– a cadascuna de les quatre demarcacions catalanes abans de finals d’any. L’executiu català ha explicat que la rehabilitació de l’espai del SIE de Blanes va a càrrec del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), amb qui el Departament d’Igualtat i Feminismes té un conveni. El CIRE és un empresa pública que té com a objectiu facilitar la reinserció sociolaboral de les persones internes en centres penitenciaris i educatius de Catalunya.

El govern recorda que el 2022 va realitzar un estudi per valorar la necessitat d’obrir nous SIE a Catalunya, així com per ampliar les dimensions d’alguns serveis existents per atendre més dones i els seus fills i filles. La diagnosi va tenir en compte variables com el volum de població, la superfície comarcal i el nombre d’atencions que els serveis de la xarxa de violències masclistes estaven realitzant. Les conclusions han dut a planificar l’obertura de quatre nous SIE aquest 2024 a Blanes, Tàrrega, l’Hospitalet de Llobregat i Vic, que se sumaran als disset ja existents. A banda, també s’ampliarà l’equip de professionals que analitza i gestiona els espats destinats a l’atenció de dones i infants víctimes de violència masclista.

Entre gener i agost d’aquest any, els disset SIE de Catalunya han atès un total 10.798 dones i els seus fills. D’aquestes, el 26,4% van accedir-hi per iniciativa pròpia, el 18,1% derivades pels serveis de salut, el 13,9% des dels SIAD, l’11,5% pels serveis socials bàsics i el 8,8% pels cossos policials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.