Societat

Societat

Inverteixen cada any 8.000 euros en un sistema d’avís de perill d’esllavissada

L’alcalde de Sant Esteve de la Sarga afirma que el monitoratge del tram dona “tranquil·litat i seguretat” als usuaris de la carretera

Fa dos anys, l’Ajuntament de Sant Esteve de la Sarga va instal·lar un sistema per monitorar un tram de dos-cents metres de la carretera LV-9124, que es troba a tocar del poble d’alzina. Es va fer per seguretat perquè un estudi geològic els va alertar que la muntanya pateix “un perill imminent de caure”. ha explicat a l’ACN l’alcalde, Jordi Navarra. El consistori inverteix uns 8.000 euros anuals per mantenir el sistema. En concret, hi ha una senyal de trànsit a l’entrada i sortida del tram que informa: “Si sona una senyal, no passeu pel tram”. Es tracta d’una inversió important per un municipi petit però el batlle defensa que dona “tranquil·litat i seguretat” als usuaris de la carretera. El batlle és conscient que el 100% de seguretat no hi és, però que si aquest sistema ha de servir per evitar un accident o desgràcia ja és molt important. Navarra, ha recordat que la situació de les carreteres del municipi “no és gaire bona” i ha demanat més inversió per millorar-la. a carretera local LV-9124 té el seu punt d’inici a la C-13 i el seu final a l’encreuament de la zona urbana de nucli de Moror. La via compta amb una longitud de 7.560 metres i suporta un trànsit de 238 vehicles cada dia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.