SOCIETAT
Menú solidari a Ulldecona per recollir fons en benefici dels refugiats que viuen a Catalunya
Els xefs Noureddine Jalloul, que porta la direcció de cuina del restaurant Les Veles, de Calafat, i Vanessa Cornelles, xef de Lo Paseo d’Ulldecona, uniran forces aquest cap de setmana per fer un menú especial, part de la recaptació del qual anirà a la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR).
El menú, que costarà 29 euros, es farà al migdia tant el dissabte 12 com el diumenge 13 al restaurant Lo Paseo, a Ulldecona. “Tal com estan les coses, vam pensar que havíem de fer alguna cosa per ajudar i, ja que som cuiners, aquesta és una bona proposta. A més, així, oferim un menú diferent als nostres clients, una proposta que segur que agradarà”, explica Noureddine Jalloul, un jove xef que durant quatre anys va ser considerat un dels millors cuiners joves de l’Estat per la prestigiosa escola de cuina Le Cordon Bleu i una promesa de la cuina a Europa, i que després es va formar i va treballar amb els germans Roca a El Celler de Can Roca (de tres estrelles Michelin) i amb el xef Ricard Camarena, que té diversos restaurants i dues estrelles Michelin.
“Prepararem un menú especial amb regustos de la Mediterrània, una mar que no és frontera gastronòmica, amb ribes plenes d’oliveres, tarongers, amb gust de corder i olor de romer i tió”, diu el xef, que s’ha especialitzat, gràcies als orígens de la seva família, en cuina halal. Actualment treballa a Les Veles, un de cuina mediterrània, on destaquen els arrossos.
Aquest menú a quatre mans serà de cuina sostenible i mediterrània, una barreja de menjar català i marroquí. Entre altres exquisideses, Jalloul i Cornelles cuinaran un tabule de coliflor amb verat marinat i vinagreta de panses, un cruixent d’ànec amb romesco de nous. No hi faltarà un arrosset de polp, un corder amb sumac i melassa de magrana amb cebetes i un plat la base del qual es diu babaganuix (que és com un hummus però amb albergínia).
gastronomia