Societat

societat

El Consell Econòmic de Barcelona vol polítiques de cohesió social

El Consell Econòmic i Social de Barcelona (CESB) va instar ahir a aprofitar el creixement econòmic de la ciutat per enfortir la cohesió social. La memòria del CESB del 2023 destaca el creixement de la ciutat tant en població com en generació d’activitat econòmica, i posa el focus en la lluita contra les desigualtats i la defensa del dret a l’habitatge. La regidora de Promoció Econòmica i Treball, Raquel Gil, va dir que els problemes socials no se solucionaran només amb plans socials, sinó que cal resoldre la principal dificultat, que és l’accés a l’habitatge.

El president del CESB, Francesc Castellana, va defensar, durant la seva intervenció, la necessitat de mesures destinades a garantir la cohesió social a la ciutat. El CESB posa de manifest que cal intensificar les polítiques socials per fer front a les desigualtats i veu el Pilar Social Europeu de la Unió Europea com un model inspirador per a una acció proactiva per a la inclusió social i per avançar cap a una Barcelona més cohesionada, justa i equilibrada.

Per això des d’aquest òrgan es recomana millorar la coordinació entre administracions i defensa un pla social metropolità que ajudi a generar millors condicions de vida, un habitatge digne, millors infraestructures per a la mobilitat interurbana i serveis socials.

El Consell Econòmic i Social de Barcelona és un òrgan consultiu creat en aquest mandat, mitjançant el qual els agents econòmics i socials més representatius i els representants de la societat civil organitzada participen en la presa de decisions de les polítiques socials i econòmiques que afecten la ciutat i les persones que hi viuen i treballen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia