Societat

El Bicing costarà 30 euros anuals a partir del gener

El metro i l’autobús no seran els únics mitjans de transport públic de Barcelona que s’apujaran considerablement de preu a partir de l’any que ve tot i la crisi. L’abonament anual del Bicing, que ara val 24 euros, s’apujarà un 25% a partir del mes de gener i costarà 30 euros.

El regidor de Mobilitat, Francesc Narváez, va defensar ahir l’increment del preu d’aquest servei públic de lloguer de bicicletes i va recordar que és molt inferior al seu cost real –uns 10 milions d’euros anuals–, financiat en un 80% pels diners que es recapten de l’àrea verda d’aparcament. “L’abonat sap que el Bicing val molt més de 30 euros”, va afirmar en relació amb la comprensió dels usuaris.

La decisió del consistori d’apujar el Bicing es produeix en un moment delicat per a aquest servei, ja que el plenari de l’octubre passat va aprovar per unanimitat revisar-ne la gestió en un termini màxim de tres mesos. La proposta plantejava també la possibilitat de rescindir el contracte amb Clear Channel, l’actual concessionària.

La raó que va motivar aquesta decisió són les continues queixes pel mal funcionament del Bicing, sobretot pel que fa al col·lapse del sistema informàtic i l’ancoratge. Precisament per intentar reduir l’elevat nombre d’incidències per l’aparcament de les bicicletes, ahir es va posar en marxa el rebut electrònic, un comprovant que demostra que s’ha deixat la bici correctament. Només caldrà passar la targeta pel lector en tornar el vehicle i en un temps màxim de quinze minuts es podrà consultar el rebut a través de la zona d’usuaris de la web del Bicing.

Una altra novetat és l’obertura aviat d’un centre d’atenció al client, control d’estacions i reparació de bicicletes al barri de Provençals del Poblenou, a tocar de la plaça de les Glòries. Aquest centre suposarà el tancament del taller actual que hi ha a Cornellà de Llobregat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.