Societat

tecnologia

Elon Musk assegura que Tesla començarà a produir el taxi autònom Cybercab en 2026

El vehicle sense volant ni pedals costarà uns 20.000 dòlars i es carregarà per inducció

Elon Musk va presentar aquest dijous a Los Angeles el Cybercab, el taxi sense conductor de Tesla, que l’empresari preveu que començarà a ser produït en sèrie en 2026 i amb un preu inferior a 20.000 dòlars.

Musk va afegir que el Cybercab revolucionarà el transport de persones perquè el seu cost per quilòmetre serà 20 centaus, una cinquena part del d’un autobús públic.

“Serà increïble”, va declarar l’empresari que va arribar a la presentació del vehicle com a passatger d’un Cybercab després de navegar sense conductor els carrers dels estudis de Warner Bros a Los Angeles.

Musk va explicar que el vehicle, un automòbil estilitzat platejat de dues portes les bateries de les quals es recarreguen per inducció en comptes de connectar-se amb un endoll, no compta ni amb volant ni amb pedals d’acceleració o frenada. “Salvarà vides, moltes, i evitarà lesions”, va afirmar entre els crits d’aprovació de l’audiència que va assistir per invitació a l’esdeveniment.

L’empresari va assegurar que els vehicles autònoms seran 10 vegades més segurs que els automòbils conduïts per humans.

Musk va insistir que el robotaxi Cybercab començarà a ser produït per Tesla en 2016, “diguem abans de 2027”, va puntualitzar, encara que també va reconèixer que en el passat havia estat “optimista” sobre les dates de comercialització dels seus productes.

Durant l’esdeveniment, Tesla també va mostrar el prototip d’un autobús autònom capaç de transportar 20 persones així com Optimus, el robot que Musk assegura que estarà a la venda a curt termini amb un preu d’entre 20.000 i 30.000 dòlars per unitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia