Societat

El Parc del Montseny limita l’accés de vehicles per evitar l’allau de boletaires

Ha establert pàrquings gratuïts i servei de busos llançadora

El Parc Natural del Montseny ha activat avui un seguit de mesures per evitar que, arran de l’atractiu que suposen els bolets i els paisatges tardorencs, es produeixin aglomeracions de vehicles i visitants. El dispositiu consisteix principalment en l’habilitació d’aparcaments gratuïts i autobusos llançadora per prevenir embussos i problemes de trànsit i estarà operatiu fins el 8 de desembre El director del parc, Xavier Navalón, constata en declaracions recollides per l’ACN que el parc natural “no pot absorbir” el volum de vehicles que hi arriba i això genera diversos inconvenients.

Aquest és el segon any que el parc habilita un punt d’acollida de visitants al Centre d’Informació de Fogars de Montclús i enguany s’incrementen les expedicions i els serveis del Bus Parc. L’objectiu és millorar l’experiència dels visitants, minimitzar l’impacte dels vehicles particulars i fomentar l’accés al parc natural amb transport públic. L’any passat, el punt d’acollida va rebre més de 500 vehicles i es va incrementar l’ús del servei de transport públic en un 54%. D’altra banda, més de 750 persones van participar en les activitats d’educació ambiental que es van organitzar.

El màxim responsable del Parc Natural del Montseny recorda que els castanyers tenen propietari i la recol·lecció de castanyes només es pot frr per al consum propi i amb l’autorització dels propietaris dels arbres. Navalón lamenta que molts visitants sacsegen les branques o les colpegen per fer caure les castanyes i això perjudica els arbres. “S’han de collir quan ja estan madures i han caigut a terra”, recorda.

Coordinació amb el Servei Català de Trànsit

El Parc Natural del Montseny treballa de manera coordinada amb el Servei Català de Transit de manera que, quan el personal del parc informa que els aparcaments estan plens, s’activen els plafons lluminosos situats a les carreteres d’accés principals on s’informa de la situació. A més, també s’incrementa la presència de controls policials per evitar els aparcaments indeguts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia