Societat

moda

La 34a edició de la 080 evidencia que l’espai ha quedat petit

La 34a edició de la plataforma 080 Barcelona Fashion va començar ahir amb més expectació que mai. Tanta, que la majoria de dissenyadors tenen clar que el recinte modernista de Sant Pau està quedant petit (ja es va insinuar el dia de la presentació que potser s’haurà de buscar un espai alternatiu a la meravella de Domènech i Montaner). Les cues de convidats (sobretot, clients) i de periodistes (molts dels quals, internacionals) per entrar a les desfilades van ser més llargues que mai, cosa que demostra l’èxit d’una aposta que va començar fa 17 anys per promocionar la moda catalana. Les desfilades –després de la inauguració oficial, que va anar a càrrec del conseller d’Economia i Treball, Miquel Sàmper– les va començar Lebor Gabala, una marca darrere la qual hi ha la dissenyadora Maite Muñoz, una veterana que va aprendre l’ofici de pioners de la indústria de la moda del país com Pedro Morago. Lebor Gabala hi va presentar la seva col·lecció primavera/estiu 2025, que és molt etèria, d’estètica romàntica i teixits vaporosos i colors càlids. Va aixecar grans aplaudiments.

A la tarda va ser el torn de Madridmanso, darrere de la qual hi ha el zamorà Raúl Madrid Mans, que va presentar una festiva proposta al voltant de les festes patronals (de fet, entre el públic hi havia gent vestida de chulapo i chulapa madrilenys). I després van venir dos plats forts, dues marques catalanes històriques, Escorpion (fundada el 1929) i Simorra. La primera, que té en el gènere de punt el seu ADN, hi va presentar la col·lecció Desert Sound, una proposta de colors que va des dels marrons i terrosos fins a tots els tons de verd. Simorra, per la seva banda, que va néixer a Barcelona el 1978, va presentar una col·lecció que evocava la fugacitat del temps amb peces, vestits i bruses, sobretot, molt ben acabades, marca de la casa.

La darrera desfilada del dia va ser la de Lola Casademunt by Maite, la marca que va crear la cardedeuenca Lola Casademunt i que ara porta la seva filla Maite, que ha fet saltar les seves creacions a l’alta passarel·la. Maite Casademunt, que té el públic acostumat als seus teixits a l’estil de lleopart o zebra, va presentar, sense deixar l’estil animal print, una proposta trencadora, KawaII, inspirada en el Japó més modern i futurista.

La plataforma 080 Barcelona Fashion, que organitza la Generalitat a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), viurà avui, segon dia, una de les desfilades més esperades, la de Custo Barcelona, la marca de Custo Dalmau, que és, avui, el principal ambaixador del nostre país al món quan parlem de moda. Abans, es podran veure els banyadors de Guillermina Baeza, que marcaran la tendència de l’any que ve, així com les noves propostes tant per a home com per a dona de la jove Carlota Barrera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia