Societat

Societat

En marxa una campanya l’Hospitalet contra el consum abusiu de begudes energètiques

Es vol arribar als més joves a partir de tallers i de diferents materials informatius

Amb el lema ‘Begudes energètiques. Perill de sobrecàrrega’, l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat ha posat en marxa una campanya per conscienciar, especialment als més joves, sobre els efectes nocius que el consum abusiu de begudes energètiques. Es vol arribar a les famílies, als centres educatius i al món de l’esport a través de tallers i diferents materials informatius. El consistori inclou per primer cop el consum de begudes energètiques en el Pla de prevenció de drogues i addiccions, al costat de l’alcohol, el tabac, el cànnabis, els hipnosedants, l’abús de pantalles i l’addicció al joc.

La campanya ha arrencat aquest dimarts a l’Institut Apel·les Mestres, al barri de Sanfeliu, amb la instal·lació del primer vinil informatiu amb la presència de l’alcalde, David Quirós, la tinent d’alcaldia de Ciutat de Drets, Laura García, i de la directora del centre, Begoña Garcia. Els responsables alerten que els consumidors cada cop són més joves, a partir dels 13 anys, i que la majoria no associen el seu consum excessiu a una possible addicció. “Volem donar-vos les eines perquè prengueu les vostres decisions”, ha comentat l’alcalde durant la presentació. A través de la campanya, per exemple, recorden als joves que una llauna d’aquestes begudes equival a quatre llaunes d’una beguda de cola o a tres cafès i dels efectes negatius que això comporta en la salut física i mental. Contenen, per tant, dosis elevades de cafeïna i de sucre, a més d’altres ingredients estimulants i, per tant, no es poden considerar saludables. Els principals problemes de salut que se’n deriven poden ser cardíacs (augment del ritme cardíac i de la pressió arterial), neurològics (ansietat, insomni, problemes de concentració), digestius (nàusees, vòmits), metabòlics (obesitat, diabetis) i de dependència (addicció a la cafeïna). A més, poden tenir un impacte negatiu en el rendiment acadèmic i esportiu ja que bloquegen el cansament i la fatiga de manera momentània.

Durant el taller que s’ha fet aquest matí, la majoria dels joves han reconegut que consumeixen aquestes begudes els caps de setmana o abans de fer esport perquè els dona “un plus d’energia”. En general ha dit conèixer els riscos del seu consum excessiu i ha destacat que caldria regular el seu consum entre els menors d’edat com es fa amb l’alcohol, per exemple.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia