Societat

universitats

La UNED Girona inaugura el curs amb més de 1.600 alumnes inscrits

La UNED Girona va celebrar ahir dijous l’acte acadèmic d’inauguració del curs 2024-25 a la seu de la universitat a Salt. Ho va fer amb una lliçó inaugural a càrrec de la doctora Montserrat Palma, professora titular de la Facultat de Ciències de la UdG i Síndica de Greuges d’aquesta institució, en què, sota el títol Educació i Democràcia: de l’escola a la Universitat, va reflexionar sobre els reptes que ha de tenir l’educació com a pilar fonamental del sistema democràtic. Palma havia estat al capdavant de la direcció de la UNED Girona entre els anys 2013 i 2018.

Més de 1.600 alumnes

La UNED Girona, centre associat que l’any vinent celebrarà el 50è aniversari de la seva arribada a les comarques gironines, compta a dia d’avui amb més de 1.600 alumnes inscrits per aquest curs. El període de matrícula es tancarà la setmana vinent. Segons ha informat la universitat, l’oferta formativa d’aquest curs inclou 22 estudis de grau, a més d’un ampli ventall de possibilitats entre màsters, doctorats, cursos d’idiomes, graus combinats, provés d’accés a la universitat per a majors de 25 i 45 anys i el programa UNED Sènior, formació dirigida a persones de més de 50 anys. Aquest últim programa compta amb gairebé 700 alumnes dels 1.600 inscrits a la UNED Girona.

La principal novetat del curs és la implantació d’estudis universitaris a Sant Feliu de Guíxols on s’hi farà el tercer curs del Grau d’Educació Infantil. La UNED Girona té també seus a Figueres, Olot, Salt i Girona (només per a UNED Sènior).

Discursos i assistents

A més de Palma, van intervenir en l’acte Sílvia Paneque, consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica i portaveu del govern català; Jordi Camps, president de la Junta Rectora UNED Girona i vicepresident quart de la Diputació de Girona; Adrià Martín, regidor d’Educació i Joventut de l’Ajuntament de Salt; Karen Maria Vilacoba, vicerectora de Relacions Institucionals i Comunicació de la UNED, i David Maldonado, director d’UNED Girona.

També van assistir a l’acte el subdelegat del govern a Girona, Pere Parramon; els diputats al Congrés Blanca Cercas i Marc Lamuà; la diputada al Parlament Núria Navarro, i el delegat del govern de la Generalitat; Xavier Guitart.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia