Societat

Societat

Impulsen una campanya per revertir el despoblament de municipis petits de Lleida

‘Poble petit, gran vida’ és el nom de la proposta que dona veu a diferents persones que viuen e entorns rurals

‘Poble petit, gran vida’ és el nom de la campanya que ha posat en marxa la Diputació de Lleida per revertir el despoblament dels municipis petits i que aposta per donar protagonisme a persones que viuen en entorns rurals de la demarcació. Compten, per exemple, amb el testimoni de l’esportista d’elit Núria Picas, que viu a la Vall de Boí, de Belén Jaime, una docent de Sant Pere de Ribes que des d’aquest juny és directora d’una escola a Tuixent o del mag Lari que va deixar Barcelona per iniciar un projecte professional a Castellserà.

Aquest divendres s’ha fet la presentació amb l’assistència de la consellera de Territori i portaveu del govern, Sílvia Paneque, que, segons l’ACN, s’ha compromès a “posar al dia” serveis públics i infraestructures per evitar l’èxode rural. “La gent s’ha de poder quedar a viure on vulgui i majoritàriament és on han nascut”, ha dit. El vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Agustí Jiménez, s’ha referit a la despoblació rural com un problema “preocupant” a la demarcació i ha destacat la importància del projecte del llei de l’Estatut de Municipis Rurals, aprovat aquesta setmana per l’executiu català i que ara s’ha de debatre al Parlament.

L’esportista Núria Picas ha reivindicat la ruralitat i ha reconegut que el Pirineu l’ha fet “créixer” com a esportista d’elit: “Jo ho dec tot als pobles, a la seva gent i al que envolta la vida rural”. En aquesta línia, l’esportista ha defensat que avui en dia “és més fàcil” viure en zones rurals – gràcies a la tecnologia- i que “no hi ha excusa” per fer un pas endavant i traslladar-s’hi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia