Societat

L’Ajuntament proposa apujar l’entrada del Park Güell de 10 a 18 euros

Barcelona en Comú celebra l’augment, tot i que demanava que arribés a 20 euros

L’Ajuntament de Barcelona proposa apujar el preu de l’entrada turística al Park Güell dels 10 euros actuals fins als 18. La proposta ha superat un primer tràmit al Consell d’Administració de Barcelona de Serveis Municipals i queda pendent de l’aprovació a la Comissió de Govern del consistori. D’aquesta manera s’atén la proposta de Barcelona en Comú d’equiparar l’entrada al monument al que es fa en altres equipaments similars a la resta d’Europa. Els comuns han celebrat la decisió, tot i demanaven que l’entrada costés 20 euros, dos més que el que finalment s’ha proposat.

Segons el govern municipal, el Park Güell és actualment el segon monument més visitat de Barcelona, amb prop de 4’5 milions de visitants anuals, i es troba entre els deu més visitats de tot Europa. Malgrat l’alta afluència de visitants, el preu d’entrada és un 50% inferior al de la resta d’espais monumentals europeus i al d’altres obres de Gaudí que es poden visitar a la ciutat. El preu mitjà de l’entrada general dels 20 monuments més visitats d’Europa és de 20 euros.

La portaveu dels comuns, Janet Sanz, espera que l’augment d’ingressos s’inverteixi en “compensar” el veïnat per “les externalitats i les molèsties que pateix” atesa la “gran quantitat” de visitants que hi passa cada any. L’entrada continuarà essent gratuïta per al veïnat, les escoles de l’entorn, els menors fins a set anys, els usuaris de la T-Rosa i les persones registrades al programa Gaudir+BCN.

“Celebrem aquesta victòria de Barcelona en Comú contra la deriva elitista de Collboni, però no ens quedarem aquí: queden dos mesos per l’aprovació definitiva de les Ordenances Fiscals i continuarem arrencant polítiques que posen al centre les necessitats de la ciutadania com ara l’habitatge, el decreixement turístic o abaratir el preu de la vida a Barcelona” ha conclòs Sanz.

L’accés al Park Güell està regulat des del 2013 a través de BSM per encàrrec de l’Ajuntament, amb l’objectiu de preservar i vetllar pel correcte manteniment de l’espai i la bona convivència amb els usos veïnals i escolars. La darrera revisió tarifària data del 2018.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia