SOCIETAT
Vilanova abarateix els caramels ecològics del carnaval per promocionar-ne l’ús
La iniciativa de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú l’any 2019 de fomentar l’ús dels caramels ecològics per la celebració del carnaval havia topat fins ara amb la reticència de les comparses perquè el producte era més car que els caramels convencionals. L’Ajuntament i la FAC (Federació d’Associacions pel Carnaval) han pactat aquesta setmana una rebaixa per equiparar-los amb els dolços habituals. En aquest sentit, el consistori destinarà 24.000 euros per reduir la diferència que ve condicionada principalment pel preu de l’embolcall, que és biodegradable. Tant el consistori com els organitzadors de la festa recorden que cada any es llencen als carrers de la ciutat un centenar de tones de caramels i la majoria van a parar al clavegueram. Es calcula que cada quilo de caramels amb embolcall no biodegradable suposa 23 grams de microplàstics que van a parar al mar. “Cent tones de caramels poden provocar fins a sis tones de residus plàstics”, va insistir la regidora d’Emergència Climàtica, Iolanda Sánchez, en la presentació de l’acord.
Per la seva banda, el president de la FAC, Dídac Santos, es va mostrar satisfet que l’acord “permeti reduir el preu dels ecocaramels dels 5,50 euros per quilo de l’any passat a 3,50 euros per quilo”. El dolç que es farà servir el proper carnestoltes també ha canviat d’embolcall i se n’ha dissenyat un de propi, de diferents colors i amb un 50% menys de tinta. L’objectiu és poder arribar, en tres anys, a utilitzar un 70% d’Ecocaramel. L’any vinent esperen poder-ne posar a la venda 70 tones, que conviuran amb els estocs d’altres anys.