Societat

Dídac Ramírez, elegit nou rector de la Universitat de Barcelona

Universitat

El catedràtic Dídac Ramírez ha estat elegit nou rector de la Universitat de Barcelona en aconseguir el 53,45% dels vots ponderats, davant del 46,55% aconseguit pel també catedràtic Josep Samitier.

Els dos candidats han hagut d'anar a la segona volta, ja que en les votacions celebrades el passat dia 6 de novembre cap dels quatre candidats que s'hi presentaven no van aconseguir els vots necessaris per ser nomenats rector, però Ramírez i Samitier van ser els més votats.

A la primera volta, Josep Samitier va aconseguir el 40,57% de vots ponderats i Dídac Ramírez el 36%.

Dídac Ramírez i Sarrió (Barcelona, 1946) és llicenciat en Filosofia i Ciències de l'Educació per la UB. Doctor per la UB en Ciències Econòmiques i Empresarials i en Filosofia i Ciències de l'Educació i catedràtic d'universitat (1990).

Ramírez ha estat vicedegà de la Facultat de Ciències Econòmiques i empresarials (1984-1989) i vicerector d'Economia i Administració (1990-1994) i ha presidit la Societat Catalana de Filosofia, filial de l'Institut d'Estudis Catalans (2001-2006), i tresorer del FC Barcelona (2003).

Actualment era director del Departament de Matemàtica Econòmica, Financera i Actuarial de la UB, i acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Ciències Econòmiques i Financeres (2002).

La manera de fer front als problemes econòmics de la universitat, que arrossega un dèficit acumulat de 80 milions d'euros, i la polèmica adaptació a Bolonya ha centrat l'interès durant la campanya electoral.

Ramírez es va mostrar crític durant la campanya electoral amb la gestió econòmica duta a terme per l'anterior equip rectoral en àmbits com el Parc Científic de Barcelona, l'expansió del qual s'ha fet, segons el seu parer, a càrrec de la universitat.

Durant la campanya electoral, va assegurar que buscava dur a terme a la UB "un canvi tranquil però profund", que es tradueixi en la millora del finançament, més autonomia, la consecució d'una "excel·lència global" i l'impuls d'un model cientificohumanista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Més de 120 activitats, una cinquantena d’elles musicals, per a les Festes del Tura

OLOT
Societat

Detingudes dues persones a les festes de Gràcia acusades d’un delicte d’odi i de lesions lleus

Barcelona
tradicions

Una ruta pel nucli antic recorrerà la Solsona que ha estat font d’inspiració literària

SOLSONA

La Cantada d’Havaneres clou la jornada central de la Festa Major petita

BLANES
Societat

Dos agents de la Guàrdia Urbana retirats es querellen contra Batlle

Barcelona
patrimoni

La Torre de Santa Caterina reobre amb horari ampliat a Manresa

MANRESA
Medi ambient

Quaranta exemplars de llúdriga a les conques Besòs-Tordera deu anys després del retorn

Granollers

L’Ajuntament reclama mesures per millorar la seguretat viària a l’Aigüeta

LA BISBAL D’EMPORDÀ
Societat

Les reserves d’aigua als municipis del Priorat, al límit per la sequera

Falset