Societat

Dídac Ramírez, elegit nou rector de la Universitat de Barcelona

Universitat

El catedràtic Dídac Ramírez ha estat elegit nou rector de la Universitat de Barcelona en aconseguir el 53,45% dels vots ponderats, davant del 46,55% aconseguit pel també catedràtic Josep Samitier.

Els dos candidats han hagut d'anar a la segona volta, ja que en les votacions celebrades el passat dia 6 de novembre cap dels quatre candidats que s'hi presentaven no van aconseguir els vots necessaris per ser nomenats rector, però Ramírez i Samitier van ser els més votats.

A la primera volta, Josep Samitier va aconseguir el 40,57% de vots ponderats i Dídac Ramírez el 36%.

Dídac Ramírez i Sarrió (Barcelona, 1946) és llicenciat en Filosofia i Ciències de l'Educació per la UB. Doctor per la UB en Ciències Econòmiques i Empresarials i en Filosofia i Ciències de l'Educació i catedràtic d'universitat (1990).

Ramírez ha estat vicedegà de la Facultat de Ciències Econòmiques i empresarials (1984-1989) i vicerector d'Economia i Administració (1990-1994) i ha presidit la Societat Catalana de Filosofia, filial de l'Institut d'Estudis Catalans (2001-2006), i tresorer del FC Barcelona (2003).

Actualment era director del Departament de Matemàtica Econòmica, Financera i Actuarial de la UB, i acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Ciències Econòmiques i Financeres (2002).

La manera de fer front als problemes econòmics de la universitat, que arrossega un dèficit acumulat de 80 milions d'euros, i la polèmica adaptació a Bolonya ha centrat l'interès durant la campanya electoral.

Ramírez es va mostrar crític durant la campanya electoral amb la gestió econòmica duta a terme per l'anterior equip rectoral en àmbits com el Parc Científic de Barcelona, l'expansió del qual s'ha fet, segons el seu parer, a càrrec de la universitat.

Durant la campanya electoral, va assegurar que buscava dur a terme a la UB "un canvi tranquil però profund", que es tradueixi en la millora del finançament, més autonomia, la consecució d'una "excel·lència global" i l'impuls d'un model cientificohumanista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.