Societat

Els Mossos inicien una campanya d'inspecció del transport escolar

Seguretat

Els Mossos d'Esquadra comencen aquesta setmana una campanya d'inspecció dels vehicles que fan transport escolar i de menors. La iniciativa s'emmarca en el Pla d'Inspecció de Transports elaborat per la direcció general del Transport Terrestre, dependent del departament de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP). Gairebé tots els autocars que fan aquesta activitat a Catalunya seran controlats en tres ocasions durant el curs escolar. El curs passat van ser denunciats el 16,2% dels vehicles controlats, la gran majoria per infraccions administratives, respecte al 44,2% del curs 2002-2003.

En les inspeccions, els agents controlen que l'autocar compleixi les condicions que la normativa estableix (en aspectes com cinturons, extintors, etc.), que el conductor compleixi els requisits exigits per a aquesta feina o que el nombre de viatgers no excedeixi la capacitat del vehicle, entre d'altres aspectes.

Les inspeccions aniran a càrrec dels agents de les diferents Àrees Regionals de Trànsit, amb la coordinació de l'Àrea Central de Circulació i Transports de la Divisió de Trànsit dels Mossos. L'objectiu és controlar pràcticament tots els autocars que es dediquen a aquesta activitat per garantir el compliment de la normativa en aquesta matèria.

Cal destacar que els autocars matriculats a partir del dia 20 d'octubre de 2007 estan obligats a portar instal·lats els cinturons de seguretat. Aquesta obligació no afecta als matriculats amb anterioritat, però es pot afirmar pels controls de transport escolar i menors realitzats que moltes empreses dedicades a aquesta activitat els estan instal·lant a les seves flotes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.