SANTA COLOMA DE FARNERS
La festa de la ratafia, un èxit malgrat la pluja a la tarda
Santa Coloma de Farners, capital de la ratafia, viu aquest cap de setmana el punt culminant de la festa dedicada al licor, en la 43a edició. Durant tot el dissabte, els carrers del nucli històric han bullit de públic per tastar i remenar entre les parades de productors i altres productes artesans al voltant de la plaça Farners, a més de la novetat de la ratafia Vuit Porrons, que hi presentava l’edició especial del desè aniversari. El conjunt d’activitats han aplegat molta participació, i les que tenien aforament limitat, l’han exhaurit, com ara la presentació del llibre Cremo!, de la cuinera Maria Nicolau, o el taller de l’Esperit Roca Destil·leria, que hi han presentat el projecte i han ofert un tast dels productes que ja elaboren sota el paraigua d’El Celler de Can Roca.
A la tarda, la pluja ha fet traslladar algunes de les activitats, com ara l’aixecada de castells amb les colles els Guillats de la Selva i els Esperxats de l’Estany al pavelló municipal, però sense cap més incidència. De fet, quan ha passat la pluja, l’ambient al carrer s’ha recuperat i continuarà demà, amb altres activitats programades.