Societat

Brussel·les reclama que l'estatus dels matrimonis i les parelles de fet homosexuals es reconegui arreu de la UE

La Comissió Europea vol que l'estatus jurídic de les parelles de fet homosexuals es reconegui arreu de la Unió Europea, fins i tot en els estats que no permeten aquest tipus d'unions gais.

El seu vicepresident i comissari de Llibertat, Seguretat i Justícia, el francès Jacques Barrot, ha criticat aquest dimecres la "insuficient aplicació" de la directiva comunitària de lliure circulació de treballadors, advertint que els matrimonis i les parelles de fet homosexuals haurien de tenir els mateixos drets de residència, reagrupament familiar, no expulsió i obtenció de la ciutadania que les heterosexuals en qualsevol dels 27 estats de la UE.

Barrot reclamarà als governs que "aclareixin" per quins motius concrets un estat pot expulsar un ciutadà d'un altre estat europeu. El comissari ha reconegut que cal "lluitar contra abusos com els matrimonis de conveniència" però s'ha negat a reobrir una directiva de lliure circulació que és "completa i equilibrada".

Els 27 haurien d'haver adaptat les seves legislacions a la nova directiva abans del 30 d'abril del 2006, però dos anys i mig després el grau de compliment és "força decepcionant". La Comissió ha publicat aquest dimecres un informe que alerta que els governs només han incorporat a les seves lleis estatals el 63% de les normes que estableix la directiva comunitària.
trimonis heterosexuals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.