Societat

"Els McCann van inventar-se el segrest. La nena és morta"

Entrevista a Gonçalo Amaral, l'inspector que va coordinar la investigació de la desaparició de Madeleine McCann

Gonçalo Amaral, el policia que va investigar la desaparició de Madeleine McCann durant els primers mesos -fins que, en declarar sospitosos els pares i criticar el paper de la policia britànica, va ser destituït-, manté que Gerry i Kate McCann són uns estafadors perquè des del primer moment van saber que la seva filla era morta. La nena hauria mort accidentalment i ells, metges brillants, amics personals de Gordon Brown, tement que se'ls pogués imputar negligència per haver deixat sols els fills per anar a sopar, van fer desaparèixer el cos i es van "inventar" el segrest. Amaral està de gira a l'Estat presentant el llibre amb el qual vol recuperar "la seva dignitat" com a policia: Maddie, la verdad de la mentira (Ed. Esquilo).

Per què diu que Maddie va morir?
Perquè hi ha indicis que ho asseguren. Els gossos britànics especialitzats a trobar cadàvers van notar olor de persona morta darrere del sofà de l'apartament dels McCann (on també hi havia sang), a l'habitació del matrimoni, al peluix de la nena, i a la roba de Gerry i Kate McCann. També al cotxe que van llogar 20 dies després de la desaparició. A més, hi ha un testimoni que va veure el pare de Madeleine portant a coll -la nit de la desaparició- un infant no identificat en direcció a la platja (on l'hauria enterrat en un primer moment). Ha indicis clars que l'escenari del crim va ser manipulat (hi havia empremtes de la mare a la finestra, que fan pensar que l'hauria obert per avalar la tesi del segrest) i són contradictòries les versions sobre què van fer aquella nit els pares i els amics que sopaven amb ells.

Vostè què creu que va passar?
Creiem que la nena va morir accidentalment (potser mentre els pares sopaven) i que en descobrir que havia mort -hauria caigut del sofà- van decidir desfer-se del cos, primer amagant-lo a un lloc proper i després més lluny (amb el cotxe que van llogar). A Anglaterra deixar sols els fills està penat i els pares haurien pogut perdre la custòdia dels altres dos fills. Ells i els seus amics cada dia deixaven les criatures soles per anar a sopar.

I per això van mentir tots?
Per això. I gràcies a les pressions polítiques -tots tenen influències- no s'han obert diligències contra cap d'ells, tot i que ja des de la Gran Bretanya hi ha qui vol fer-ho. Però tenen massa influència. Recordin que una de les amigues que sopava amb els McCann va ser la que va donar ales a la teoria del segrest dient que havia vist un home enduent-se un infant embolicat amb una manta. Això és mentida! No hi ha cap indici que indiqui que hi va haver un segrest. Van manipular les declaracions sobre el que va passar durant el sopar i a quines hores. I sobre qui i com vigilava els fills.

Sospita de la reacció de la mare?
Doncs sí, perquè si a tu et segresten un fill d'una habitació on hi ha dos nens més, quan ho descobreixes corres cridant l'alarma i no deixes els altres dos nens sols. I ella no va córrer com una boja cridant que la nena havia desaparegut! Ella va deixar que els bessons continuessin dormint. Posteriorment he sabut que un turista que sopava al mateix restaurant, al Tapa, té fotos on surt la Kate vestida d'una manera a l'inici del sopar i d'una altra al final de la nit. Per què?

Qui va veure Gerry McCann amb la nena cap a la platja?
Un turista irlandès que està citat al sumari i que va reconèixer Gerry sense cap dubte. Ha sigut pressionat i la seva paraula, de moment, silenciada.

Per què cap indici ha servit?
A mi també m'agradaria saber per què fins ara la feina dels gossos britànics que identifiquen cadàvers s'havia considerat com una prova i en aquest cas no. I per què la policia britànica tardava setmanes a fer-nos arribar documentació clau pel cas i proves d'ADN, que al final no han servit de res. Des del principi van posar en dubte la nostra professionalitat i van tractar-nos com si fóssim del Tercer Món. Per això es van atrevir els McCann a fer el que van fer. Per això no s'ha fet justícia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona
INFRAESTRUCTURES

Interromput el tren entre Sant Vicenç de Calders i Lleida per un descarrilament

El Vendrell
INFRAESTRUCTURES

Comencen les proves d’integració del tramvia entre Glòries i Verdaguer

Barcelona
HABITATGE

La FAVB celebra l’acord per construir de 1.800 pisos de protecció oficial

Barcelona
SERVEIS

A licitació sis autobusos híbrids de Tarragona per 3,6 milions

Tarragona
SERVEIS

Reforcen la Guàrdia Urbana amb 12 nous agents

Tarragona
La Jonquera

Autorització del parc eòlic Galatea, però només és administrativa

La Jonquera