Societat

PSOE i PP rebutgen que l'Ajuntament de Barcelona pugui negociar amb Defensa destinar la caserna del Bruc a usos socials

ZONA METROCongrés de Diputats

El ple del Congrés dels Diputats ha rebutjat aquesta tarda el punt tercer de la moció presentada per CiU per instar al Ministeri de Defensa a entaular un diàleg institucional amb l'Ajuntament de Barcelona per destinar la caserna del Bruc a usos socials per la ciutat. En la votació, PSOE i PP han unit els seus vots, impedint d'aquesta manera, que prosperés aquest punt. El Portaveu de Defensa de CIU, Jordi Xuclà, ha remarcat durant la seva intervenció que la proposta de CiU és la mateixa que el PSC defensa al consistori barceloní i al Parlament de Catalunya mentre a Madrid "hi voten en contra".

En els dos altres punts de la moció sí que han estat aprovats amb els vots de tots els grups parlamentaris s'insta al govern de l'Estat a elaborar un cens sobre les propietats militars posades a la disposició de la Gerència d'Infraestructures i Equipaments de la Defensa (GIED) per modificar-ne els usos "després d'haver deixat de tenir interès per a Defensa" i remetre aquesta informació al Congrés dels Diputats cada sis mesos. A més aquest darrer punt també preveu que es prengui en consideració en la negociació amb altres administracions la relació i negociació del preu quan es destinin les propietats a fins socials o de protecció mediambiental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.