Societat

Interior espera recaptar 93 milions en multes l'any que ve

El Servei Català de Trànsit espera recaptar 93 milions d'euros l'any que ve cobrant multes de trànsit. Aquesta partida és la principal font d'ingressos i és el que permet, en part, l'increment d'un 7,2% el pressupost anual del servei, que arribarà als 94,52 milions. Durant el 2009, s'instal·laran 35 radars més a les carreteres catalanes, segons ha anunciat aquest dimarts el conseller d'Interior, Joan Saura, en presentar el pressupost del departament al Parlament. Segons Saura, amb els radars "no es pretén augmentar la recaptació sinó reduir les víctimes mortals" en accidents.

Pel que fa al conjunt de la conselleria, el departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació tindrà el 2009 un pressupost de 1.245 milions d'euros, uns 99 milions més que el 2008, xifra que suposa una pujada del 8,6%. Segons el conseller, ha calgut augmentar els comptes del departament per l'increment de les plantilles de mossos i de bombers, ja que la resta de despeses, sense tenir en compte el personal, baixaran un 3,46%.

A aquest pressupost s'hi han d'afegir els comptes dels organismes autònoms, com ara el Servei Català de Trànsit, l'Institut de Seguretat Pública o l'Entitat Autònoma de Jocs, que fan ascendir les xifres totals fins a 1.366 euros, un 8,4% més que el 2008.

El conseller i els partits de l'oposició han polemitzat sobre el dèficit d'agents dels Mossos. Saura ha admès la manca de Mossos però ha explicat que les comissaries no s'estan "buidant" per omplir-ne d'altres, com deien els representants de CiU i PP. El conseller ha demanat a l'oposició que no faci "tremendisme" i ha recordat que fins al 2015 s'aniran fent promocions fins a arribar als 18.000 agents, 2,5 per cada 1.000 habitants.




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

“Alerta! Tortuga marina a les platges catalanes”

Begur

Viatge tecnològic a la moda, la salut, la mobilitat i l'energia del futur

BARCELONA
Societat

Barcelona, primera ciutat que acull el simulador de la “fórmula 1 del mar”

Barcelona
LA CRÒNICA

Estrelles Michelin per emportar a la Santa

Societat

Milers de persones exigeixen a Barcelona un decreixement turístic planificat

Barcelona

Més de 400 persones clamen a Girona contra el model turístic actual

girona
Societat

Un exprofessor del Pare Manyanet de les Corts acumula una dotzena de denúncies per abusos sexuals

Barcelona

Fan una revista per potenciar el sentiment i orgull de pertinença al barri de Pont Major

girona

Primers turistes per collir fruita dels arbres que han apadrinat

Aitona