Societat

El sensesostre de Barcelona és un home de 41 anys, estranger i amb ingressos

Societat

Home, solter, de 41 anys, amb estudis primaris i amb ingressos derivats del treball o d'una pensió, i en la majoria dels casos estranger, és el perfil més habitual dels sensesostre de la ciutat de Barcelona, segons el primer estudi en profunditat que s'ha fet sobre les persones que viuen al carrer.

Comptar sensesostre
L'estudi es basa en les entrevistes realitzades per voluntaris a les 923 persones que passaven la nit al carrer o en assentaments com caravanes el 12 de març passat als diferents districtes de Barcelona.

Promogut per Obra Social Caixa Catalunya i dirigit pel professor de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Pedro José Cabrera, l'estudi representa l'aproximació més acurada que s'ha fet mai de les persones que no disposen d'allotjament a Barcelona i que, en la majoria dels casos, dormen al mateix carrer o en un caixer automàtic.

El cens
Al costat d'aquestes 923 persones (658 pernoctaven al carrer i 265 en assentaments), 955 més van escollir passar aquella nit en algun dels albergs, pensions o pisos d'inclusió de l'Ajuntament, amb la qual cosa el cens dels sensesostre de Barcelona podria ascendir a unes 1.878 persones.

L'estudi dels casos d'aquells que pernoctaven al carrer revela una heterogeneïtat de situacions, encara que destaca el fet que el 89,5% siguin homes i que l'edat mitjana sigui de 41 anys. Amb tot, durant el recompte, pràcticament el 40% dels indigents entrevistats tenien menys de 35 anys. Els més grans de 65 anys eren excepcionals (un 2,2%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.