Societat

Desarticulen una organització que introduïa noies brasileres a Catalunya per explotar-les sexualment

Successos

La Policia Nacional ha desarticulat una organització que introduïa dones brasileres a l'Estat espanyol per explotar-les sexualment en diversos clubs. En total, han detingut 25 persones a Lloret de Mar, la Bisbal d'Empordà, Calonge, Vilablareix, Mont-ras i Fontcoberta acusades de delictes contra els drets dels estrangers relatius a la prostitució, contra els drets dels treballadors, detenció il·legal, amenaces i possessió d'armes, entre d'altres. La investigació es va iniciar al maig quan el consolat del Brasil va alertar que dues dones havien fugit d'un club de Girona on les obligaven a prostituir-se sota amenaces de mort.

Paral·lelament, les autoritats espanyoles van informar la UCRIF de Barcelona que la policia brasilera havia iniciat una investigació per tràfic de persones per explotar-les sexualment. Als agents del país sud-americà els constava que les despeses del trasllat havien estat assumides per empresaris espanyols, concretament pels propietaris dels clubs. Investigacions posteriors van determinar que els principals membres de la xarxa residien a la demarcació de Girona.

Les noies eren captades al Brasil i els feien creure que viatjaven per treballar com a cambreres en hotels. Els responsables de l'organització s'encarregaven de facilitar els bitllets d'avió i els diners necessaris per complir les exigències en matèria d'immigració.

Aquestes quantitats oscil·laven entre els 500 i els 1.000 euros, uns diners que més tard havien de retornar a l'organització. Els detinguts avisaven les noies de com havien de vestir i de comportar-se als controls fronterers per semblar turistes que viatjaven a l'Estat espanyol per un curt període de temps.

Un cop a Catalunya, els passaports de les noies eren intervinguts i els impedien abandonar les instal·lacions del club fins que no haguessin cancel·lat el deute. El període de treball necessari per aconseguir-ho era d'uns sis mesos, ja que la quantitat total podia augmentar si no complien les normes imposades.

Les noies treballaven cada dia i si volien tenir un dia de festa havien de pagar 300 euros. També havien de pagar 150 euros més si acabaven els seus serveis abans de les 8 del matí i 70 euros diaris en concepte d'allotjament, llençols, llum, tovalloles, preservatius i sabó.

Catorze dels detinguts eren membres de l'organització desarticulada. La majoria de les víctimes tenien el seu origen a la localitat brasilera de Natal. D'altra banda, la dona que captava les noies al seu país d'origen, C.F.D.T., ha estat acusada de tràfic internacional de persones.

Durant l'operació s'han efectuat cinc registres: dos en clubs, dos més en domicilis particulars i un altre al Brasil, en els quals s'ha aconseguit nombrosa documentació sobre l'activitat dels detinguts. Aquests registres han permès trobar una pistola del calibre 6/35mm, dues pistoles de gas comprimit, 68.202 euros, material informàtic divers, justificants d'enviament de diners al Brasil i documentació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.