Societat

Demanen 10 anys de presó per a un capellà de la Model per introduir droga al centre

Tribunals

La fiscalia demana 10 anys de presó per a Andreu O.T., un capellà de La Model de Barcelona, presumptament per haver introduït més de 50 grams d'haixix i uns vuit grams d'heroïna dins d'un estoig de CD al centre aprofitant que no se'l sotmetia a control, segons l'escrit d'acusació a què ha pogut accedir Europa Press.

Els fets es remunten al matí del 2 de març del 2005, quan el sacerdot va quedar a la sortida de l'estació de metro d'Entença amb una persona la identitat de la qual no se sap, que li va lliurar un estoig per a CD i una tovallola rosa que el capellà va introduir dins de la presó sense que fossin revisats, segons ha publicat aquest dimecres El País.

Un cop dins, el capellà va fer cridar l'intern Benjamín C.C. –per al qual la fiscalia demana la mateixa pena–, a qui li va lliurar els objectes a la capella de la presó. Aquest havia d'entregar-los, al seu torn, a un tercer, la identitat del qual no se sap, que l'identificaria gràcies a la tovallola rosa.

Tot i això, els funcionaris de presons van escorcollar només sortir de la capella Benjamín C.C. després que l'haguessin delatat, segons El País. Li van trobar dins del porta-CD sis barres d'haixix en un sobre que portava escrit el nom de Benjamín, en el qual també hi havia heroïna; i en un altre compartiment hi van trobar haixix i dos embolcalls amb heroïna.

El fiscal demana la pena màxima per al capellà i per al pres, de 10 anys, i una multa de 2.300 euros, per un delicte contra la salut pública i introducció de droga en centres penitenciaris.

L'advocat defensor d'Andreu O.T. en demana l'absolució perquè addueix que va ser enganyat pel pres, que li va demanar que l'ajudés a entrar uns CD. Insisteix que els fets són més producte de la ingenuïtat del sacerdot que d'una col·laboració conscient en el tràfic de drogues.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.