Societat

Estudiants d'enginyeria informàtica es manifesten per reclamar que es reguli per llei la seva professió

Estudis

Els estudiants catalans d'enginyeria informàtica s'han manifestat aquest dimecres perquè el govern reguli la seva especialitat com a professió amb atribucions per llei, cita a la qual s'han adherit els docents del sector i els professionals de la informàtica.

En un comunicat, la Conferència de Degans i Directors de Centres Universitaris d'Informàtica (CODDI) ha reclamat al govern que reguli per llei l'enginyeria informàtica perquè tingui atribucions professionals com passa amb la resta d'enginyeries, situació que s'ha evidenciat en el marc de l'adaptació al Pla de Bolonya, i que posa de manifest una petició "històrica" del col·lectiu.

El director de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de l'Autònoma (UAB), Joan Sorribes, ha explicat que amb el Pla Bolonya la situació d'informàtica "ha acabat d'explotar", ja que s'ha obert el debat entre les atribucions professionals dels enginyers tècnics i superiors i de la seva forma d'adaptar-se a Bolonya amb graus de quatre anys.

Sorribes ha advertit que es dóna una situació "especialment greu", perquè hi ha més de 90.000 estudiants d'enginyeria informàtica a l'Estat i uns 100.000 professionals que treballen en aquest sector.

La CODDI ha aconsellat al ministeri de Ciència i Innovació que l'adaptació de les enginyeries a l'espai europeu d'educació superior (EEES) passa "necessàriament" per l'aplicació de mesures que regulin les professions del sector, i ha avisat que aquesta regulació "escapa a les competències del ministeri", i que per tant ha de ser assumida des dels ministeris d'Economia i Hisenda, el d'Indústria, Turisme i Comerç i per la presidència, amb el paper de "coordinador".

Protesta a Lleida
Per altra banda, unes 200 persones, entre alumnes i professors d'enginyeria informàtica a Lleida, han sortit aquest dimecres al carrer per demanar al ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç una llei que reguli les atribucions professionals del sector informàtic i els futurs estudis de grau i màster d'enginyeria informàtica. Professors i estudiants denuncien que informàtica sigui l'única enginyeria sense atribucions professionals, quan els estudiants d'aquesta titulació representen el 25% dels alumnes del total d'enginyeries a l'Estat espanyol. A Lleida hi ha 350 estudiants d'informàtica matriculats a l'Escola Politècnica Superior. A més de la concentració, 32 alumnes han fet una classe magistral al carrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.