Societat

Només 1 de cada 5 nens s'alimenta de forma saludable

Salut

Excés de brioixeria industrial, escassa presència de fruita fresca, absència gairebé total de verdures... Aquestes són algunes de les constants de la dieta de milers de nens de l'Estat. Hàbits nutricionals que s'han anat consolidant en els darrers anys i que amenacen tant el creixement físic d'infants i adolescents, com el seu desenvolupament psíquic i emocional.

Una enquesta recent, on es recullen els hàbits alimentaris de més de 400 nens de 4 a 14 anys de l'Estat, mostra que tan sols el 20% s'alimenten de forma saludable. El 25% tenen uns hàbits nutricionals molt dolents i el 55% tenen un nivell mitjà.

Els resultats de l'estudi Test Krece Plus s'han inclòs al libre Psicología y nutrición, que ahir es va presentar a l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició del ministeri de Sanitat. Les enquestes es van fer a consultes de pediatria d'atenció primària i revelen una estreta relació entre els mals hàbits alimentaris i una vulnerabilitat més gran davant dels problemes psicològics.

Ansietat i depressió
Entre els nens que pateixen sobrepès i obesitat, els metges han observat que hi ha el doble de casos d'ansietat i depressió. La tendència o el risc a patir aquests trastorns es detecta en el 20% dels nens amb excés de pes però només en el 10% dels que tenen un índex de massa corporal adequat. Els menors amb més preocupacions i amb un grau més elevat d'ansietat coincideixen amb els que tenen un nivell nutricional més deficient.

Entre els autors de l'estudi hi ha el director del Centre d'Investigació en Nutrició Comunitària del Parc Científic de la Universitat de Barcelona, Lluís Serra, que va destacar que "és difícil distingir en cada cas quina és la direcció causa-efecte, ja que, d'una banda, els infants amb sobrepès són més propensos a patir trastorns psicològics, però també cal tenir en compte que darrere de moltes formes d'obesitat hi ha un substrat psicològic previ".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Minuts de silenci a Salou i Sabadell pels feminicidis del cap de setmana

Sabadell
URBANISME

Fons Next Generation per millorar el punt de control al riu Cardener

Súria
URBANISME

Proposen una moratòria de llicències urbanístiques d’un any a una trentena de solars

salt
MEDI AMBIENT

Reclamen un pla urgent per acabar amb els gasos contaminants als avencs del Garraf

Sitges
salut

La vacunació infantil s’estanca per sota dels nivells prepandèmia

Barcelona
SOCIETAT

El 70% de la llars amb infants malbarata aliments habitualment

Barcelona
societat

Intensifiquen els controls per evitar que la gent deixi la brossa fora dels contenidors

girona
societat

Inicien l’enderrocament del convent de les carmelites descalces

girona
Societat

Mor Teresa San Román, excatedràtica d’antropologia social i cultural de la UAB