Societat

Educació xifra en un 19% el seguiment de la vaga i els sindicats, en un 50%

Vaga

Ball de xifres pel que fa a la participació de la vaga. El departament d'Educació ha xifrat en un 19% el seguiment de la vaga del professorat de centres públics contra la llei d'educació de Catalunya (LEC). En canvi, USTEC, el sindicat majoritari del sector, situa la participació en el 50%. Milers de persones es manifesten a Barcelona contra la LEC.

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha assegurat que "s'ha acabat el moment del crit i de la confrontació" i que ara cal obrir el "diàleg" per aconseguir arribar a un "acord de màxims" pel que fa a la nova normativa educativa.

Segons el departament, només 9 dels 9.773 centres públics que hi ha a Catalunya ha hagut d'aplicar els serveis mínims. A primària el seguiment ha estat del 20,8%, i en el cas de l'educació secundària, del 17,48%. Aquestes són les dades del 68,05% dels centres, que a les 12 del migdia havien comunicat al departament d'Educació l'adhesió del personal a la convocatòria sindical.

A partir de les 12 del migdia, milers de professors i alumnes s'han manifestat pel centre de Barcelona contra la LEC sota el lema comú Per un ensenyament públic de qualitat. A la manifestació, s'hi han pogut veure molts mestres, però sobretot alumnes. Segons l'USTEC, un dels convocants de la vaga i sindicat majoritari al sector, l'aturada se segueix de manera majoritària als instituts.

A diferència de la vaga celebrada el 14 de febrer, l'aturada d'aquest dijous no està tenint un seguiment massiu. A més, no ha rebut el suport de tots els sindicats del sector. CCOO i UGT no s'hi han afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Aturen ‘sine die’ un desnonament d’un edifici amb onze habitatges

arbúcies
societat

Blanes treballa perquè es puguin bonificar els hivernacles agraris en sòl rústic

blanes
SOCIETAT

Prova pilot per establir un sistema d’avís als banyistes a platges o cales no vigilades

Mataró
SOCIETAT

El 74% de les estades a allotjaments d’urgència de l’Ajuntament de Barcelona superen els sis mesos

Barcelona
societat

L'ajuntament canvia el model d’algunes fonts per evitar-ne usos incívics

figueres
tradicions

La Mercè 2024 tindrà pregonera i un novedós ‘videocartell’

barcelona
educació

Educació rep 3.516 reclamacions per les adjudicacions de docents

barcelona
MEDI AMBIENT

El parc natural dels Ports es prepara per reintroduir el voltor negre a l’entorn

Roquetes
societat

Junts presenta una moció per ampliar les places de la llar d’infants la Farigola

vilablareix