Societat

Els empleats de Normalització Lingüística denuncien una reducció del 30% de professors

Els treballadors del Consorci per a la Normalització Lingüística temen una retallada de pressupost de cara a l’any vinent que signifiqui una reducció del 30% de la plantilla de l’empresa pública de la Generalitat, bàsicament professors de català. De fet, aquesta retallada ja s’evidencia en els pressupostos del 2009 presentats al Parlament: el pressupost consignat al Consorci passa de gairebé 31,4 milions el 2008 a 28,2 el 2009, mentre que el capítol de personal passa de 872 llocs de treball a 600.
El president del comitè d’empresa, Jordi Lleras, va qualificar ahir de “fet greu” la reducció de personal perquè bàsicament retalla “personal eventual, professors de català, i en quedaran afectats els cursos de català dirigits als immigrants”. La petició dels treballadors és que el pressupost sigui el mateix que aquest any i s’hi afegeixi l’increment previst de l’IPC.

Des de la secretaria de Política Lingüística neguen aquesta visió tan pessimista. “No hi haurà retallada d’activitat ni reducció de plantilla. El pressupost que aprova el Parlament no és el que finalment gestiona el Consorci, perquè s’hi han d’afegir partides que provenen d’altres departaments del govern, dels ens locals i de les diputacions”, va explicar ahir la directora de Planificació i Foment de la secretaria, Paquita Sanvicén, que va acusar els treballadors de “generar una alarma innecessària”. El pressupost definitiu l’haurà d’aprovar el plenari del Consorci per a la Normalització Lingüística el 9 de desembre.

Pocs temporals

Així, tot i que en el projecte de pressupostos hi consten 522 treballadors fixos (20 més aquest any) i 78 de temporals (292 menys), Sanvicén va assegurar que “els contractes temporals s’aniran incorporant al Consorci a mesura que sigui necessari”.
Lleras no dóna per bona aquesta resposta, ni la que han rebut dels partits de govern (PSC, ERC i ICV) dient-los que els fons arribaran tot i que encara no estan consignats. Els representants dels treballadors del Consorci han demanat una entrevista amb el vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, per analitzar la situació.

Una de les més de mil esmenes que CiU presenta avui als pressupostos del govern per al 2009 reclama més pressupost i més personal per al Consorci.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.