Societat

L'Ajuntament demana més diners per al transport públic

Transport

L'Ajuntament de Barcelona reclamarà al govern català una llei de finançament del transport públic per "disposar d'un marc econòmic adequat" que garanteixi al consistori poder fer front a la despesa que genera el manteniment de la xarxa pública de transport. La proposició, presentada per ERC, es va aprovar en el capítol de mobilitat i seguretat amb el suport del bipartit i l'abstenció de CiU i PP. El text també reclamava analitzar el sistema de tarifes que tanta polseguera ha aixecat per l'augment d'un 4,7% de mitjana que suposa de cara al 2009.

Des d'Esquerra, Ricard Martínez va destacar la necessitat de revisar la part del finançament que correspon a l'Estat, mentre que la regidora de Seguretat i Mobilitat, Assumpta Escarp, va advertir que, des de la creació l'any 2001 de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) fins ara, l'aportació de les administracions públiques al sistema ha pujat un 175%, mentre que la despesa per a l'usuari ha pujat un 70%.

Per la seva banda, tant el grup municipal de CiU com el del PP es van abstenir per la pujada de les tarifes decidida per la Generalitat, que consideren "arbitrària, greu i injustificada".

Precisament per aquesta raó, els alcaldes i regidors de CiU de Barcelona i dels municipis de l'àrea metropolitana van posar ahir en marxa una campanya contra les tarifes del transport públic aprovades per l'ATM. L'alcalde de Sant Cugat del Vallès, Lluís Recoder, va qualificar ahir d'"abusiu" l'increment del preu d'un 7% de la T-10 perquè és la targeta més utilitzada pels que es desplacen per Barcelona i entre les poblacions del seu entorn.

Pel que fa a la creació de la T-12, la targeta anual per a nens d'entre 4 i 12 anys, que costarà 35 euros, Recoder va lamentar que no sigui gratuïta tal com demanaven els convergents, i va avançar que per als residents al seu municipi serà de franc.

A les crítiques de Recoder s'hi van afegir les del president del grup municipal de CiU a Barcelona. Xavier Trias va carregar contra el bipartit pel preu de la T-12 i va explicar que al ple de la setmana que ve el seu grup presentarà una proposta per rebutjar la decisió de l'ATM sobre el preu de la T-12. "És inadmissible que l'alcalde incompleixi un acord del plenari", va reblar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.