Societat

Diverses unitats d'hospitalització de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona es traslladen al nou centre

Sanitat

Les unitats d'hospitalització dels serveis de cirurgia vascular, cardíaca, plàstica, cardiologia, hemodinàmica i la unitat de curta estada (UCE) de l'Hospital Sant Pau de Barcelona es traslladen avui al bloc B del nou hospital, que està actualment en construcció.

En un comunicat, el centre hospitalari ha informat que es tracta dels primers traslladats, que suposaran l'obertura de tres unitats d'hospitalització a les noves instal·lacions. El bloc A es va inaugurar el 2003 i acull les consultes externes, els hospitals de dia i les àrees d'administració, entre altres serveis.

A partir d'avui, la primera planta del bloc B acollirà els llits de l'UCE i PIUC; la planta 2, les de les cirurgies vascular, cardíaca i plàstica, i la planta 3 es destinarà a persones hospitalitzades dels serveis de cardiologia i hemodinàmica. En total, s'obriran 54 habitacions amb una capacitat de 108 llits.

Els professionals que treballen en aquestes àrees han rebut formació específica per poder desenvolupar la seva tasca en el nou entorn, ja que es modernitzaran tots els equipaments informàtics i començarà l'estació de treball clínic (ETC), per recollir la història clínica de l'hospital de manera electrònica.

Els trasllats d'unitats i serveis al bloc B s'allargaran fins a l'estiu del 2009. De fet, a l'estiu es duran a terme la majoria dels trasllats, com els de la resta d'unitats d'hospitalització, el servei d'urgències, l'apartat quirúrgic i d'obstetrícia i radiologia, entre d'altres. Finament, a la tardor de l'any que ve es traslladaran els laboratoris, la farmàcia, l'apartat d'informàtica i el servei de manteniment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.