Societat

Els venedors de bitllets de Renfe comencen aturades parcials

Renfe ha recomanat als seus clients que comprin bitllets a les màquines d'autovenda, per internet, per telèfon o bé mitjançant les agències per pal·liar les aturades parcials convocades pels treballadors del servei de venda de bitllets de les estacions d'Adif. L'objectiu de la protesta és mostrar el seu rebuig a una eventual externalització del servei de venda.

Les aturades tindran lloc entre les 12 i les 15 hores i entre les 20 i les 24 hores d'avui divendres dia 5 de setembre, i els pròxims dies 15 i 19 d'aquest mateix mes.

Renfe ha subratllat que les aturades en la venda de bitllets no afectaran de cap manera la normal circulació dels trens.

100%
Gairebé el 100% dels treballadors de l'estació Lleida - Pirineus estan secundant la vaga. Segons el responsable del sector ferroviari de la UGT, Juli Otal, a Lleida participen a la vaga 16 venedors de bitllets i d'atenció al client, 3 encarregats i 2 supervisors. Només n'hi ha un que "per motius personals" no hi està participant, ha assenyalat.

Otal ha comentat que el procés de negociació amb Adif ja es va engegar des del dia en què va sortir publicada la informació al BOE i ha afegit que en les properes setmanes parlaran amb la ministra de Foment tot i que ha reconegut que "la cosa pinta malament".

Riba-roja d'Ebre, Flix i Ascó
Els ajuntaments de Riba-roja d'Ebre, Flix i Ascó han reclamat a l'ens administrador d'infraestructures ferroviàries, Adif, que restitueixi en la seva totalitat el personal que presta serveis a les instal·lacions ferroviàries dels tres municipis perquè la línia pugui continuar prestant el mateix servei que ha prestat durant dècades.

Després de recordar que aquestes infraestructures donen servei a bona part dels pobles de la comarca i zones veïnes, han lamentat que el seu abandonament provocaria un greuge per als usuaris, especialment els més grans, a més de deixar sense vigilància directa els combois de mercaderies perilloses que circulen per terrenys afectats pel PENTA.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.