Societat

Deu embarassades queden tancades gairebé dues hores en un ascensor a l'Hospital de Blanes

Un total de disset persones, entre elles deu embarassades, van quedar ahir, 19 d'agost, gairebé dues hores tancades en un ascensor de l'Hospital Comarcal de Blanes. Cap d'elles va patir ferides, tot i que una va haver de ser atesa a causa d'una crisi d'ansietat.

Cap a les 16.10 hores, les dones es dirigien a una visita prepart al centre i, juntament amb set persones més, van pujar al muntacàrregues interior de la primera planta. A causa d'un excés de pes, tot i que no hi va haver cap avís o alarma, l'aparell va caure dos pisos sense tancar les portes i es va quedar entre dues plantes. Finalment, el sistema hidràulic va parar la caiguda, segons Ràdio Marina.

Responsables del centre sanitari van facilitar als ocupants de l'ascensor aigua i un ventilador, però després de veure que passava el temps i ningú els ajudava, cap a les 17.30 hores un dels afectats va avisar els bombers de la Generalitat, que van desplaçar fins al lloc una dotació, i la policia local, que va traslladar cinc vehicles. Quan faltaven pocs minuts per a les 18.00 hores, els tècnics van aconseguir moure l'ascensor i rescatar els atrapats, per la qual cosa no va caldre la intervenció dels bombers.

L'ascensor s'utilitza per pujar i baixar lliteres i feia poques setmanes s'havia renovat totalment la seva motorització. A més, té tots els permisos i ha passat les revisions pertinents, segons ha informat l'hospital.

Està previst que les afectades es trobin dimarts que ve en una altra sessió prepart, on decidiran si emprenen o no accions legals.




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.