Societat

Més d'un centenar de professors dóna suport a les ocupacions de les facultats amb un manifest

Procés de Bolonya

Una trentena de professors de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han presentat aquest dijous un manifest en contra de la "política de sancions" de la universitat i en suport a les ocupacions de diverses facultats catalanes, al qual ja s'han sumat un centenar de professors de tot Catalunya.

Segons ha informat l'assemblea d'estudiants, cap a les 13.00 hores el nombre de professors signants sobrepassava els 150, tot i que els estudiants han assegurat que el número creix a mesura que passen les hores.

En el comunicat els professors universitaris mostren la seva "solidaritat" amb les protestes i mobilitzacions estudiantils contra el Pla Bolonya, ja que asseguren que "la direcció del procés actual no és la desitjable", de manera que "fins i tot és possible un canvi de rumb".

En aquest sentit, el manifest qualifica de "raonables" les actuacions dels estudiants i insta que siguin escoltades per les autoritats acadèmiques i polítiques. Alhora, l'assemblea d'estudiants de la UAB ha decidit continuar i ampliar l'ocupació i les activitats a la facultat de Ciències Polítiques, així com a la resta de facultats.

Més de 4.000 docents i PAS
D'altra banda, la universitat ha volgut aclarir que es tracta de professors universitaris i de Personal d'Administració i Serveis (PAS). Ha assenyalat que a la UAB hi ha més de 3.800 docents i uns 2.600 PAS.

Fonts de la universitat han explicat que el rector de la UAB, Lluís Ferrer, ha rebut nombroses cartes de suport a la seva política cap a l'assumpte, i on es critica que els estudiants els estan negant la llibertat d'expressió i amenaçant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un nou sistema per suplir les mamografies, a prova a Vall d'Hebron

Barcelona

L’autisme en positiu

Girona

Ja són 200 estudiants excel·lents amb pocs recursos econòmics els qui accedeixen a la universitat amb les beques de grau de la Fundació “la Caixa”

SOCIETAT

En favor de Caterina, acusada de bruixeria

Barcelona

Comencen les obres del primer cohabitatge cooperatiu per a gent gran

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Societat

Mor l’empresari mallorquí Rafael Moyà

SERVEIS

Salut aixeca les restriccions a Vallirana per l’episodi de terbolesa de l’aigua

Vallirana
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona