Societat

L'avió accidentat havia passat satisfactòriament l'última revisió tècnica al gener

El director comercial d'Spanair, Sergio Allard, ha confirmat aquest dimecres a la tarda en una roda de premsa que l'avió ensinistrat a la Terminal 4 de l'Aeroport de Barajas, a Madrid, havia passat l'última revisió tècnica el passat 24 de gener i que no s'havia enregistrat cap irregularitat.

L'avió, un aparell MD-82 amb 15 anys d'antiguitat, l'havia adquirit la companyia fa 9 anys. Allard no ha pogut esclarir les causes de l'accident ja que, segons ha dit, cal que l'autoritat competent, que és Aviació Civil, depenent del Ministeri de Foment, ho investigui.

Tres dies de dol
Les Palmas de Gran Canària i Madrid han decretat aquest dimecres tres dies de dol pel tràgic accident a Barajas. De fet, l'alcaldessa en funcions de l'Ajuntament de Las Palmas de Gran Canària ha pres aquesta decisió, la mateixa que també ha pres l'alcalde de Madrid, Alfredo Ruiz Gallardón. L'alcalde de Las Palmas de Gran Canària, Jerónimo Saavedra, ha comunicat que ha suspès les vacances a Salzburg i es trasllada en aquests moments al tanatori instal·lat d'Ifema, a Madrid.

El president del Cabildo de Gran Canària, José Miguel Pérez, es troba en aquests moments a l'aeroport acompanyant als familiars dels passatgers del vol 5022 i a la sortida ha declarat que només queda ''mantenir l'esperança''. El dirigent insular, que s'ha mostrat molt afectat i ha admès tenir coneguts entre els familiars de les víctimes, ha descrit la situació com a ''molt difícil i traumàtica''.

Des del Cabildo, s'ha assegurat que es posarà a disposició dels familiars tota l'ajuda que necessiten. Pérez desconeix l'existència de una llista oficial de morts i no ha volgut confirmar la possibilitat que la companyia posi un avió per traslladar els afectats, tot i que ha reconegut que es treballa en aquesta línia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.