Societat

Més càmeres a la ronda Litoral per vigilar el trànsit al Morrot

Barcelona

El trànsit que entri a Barcelona per la ronda Litoral estarà més vigilat en la zona del Morrot a partir de la primavera de l'any que ve. L'Ajuntament instal·larà en aquest tram un nou sistema de detecció automàtica d'incidents (DAI), amb 31 càmeres fixes i dues de mòbils, que detectaran amb més rapidesa les alteracions en el trànsit i permetran una resposta més ràpida en cas d'accident o avaria. La tria del Morrot no és casual: la sinistralitat en aquest tram és la que perjudica més el trànsit de la ronda Litoral, ja que és un coll d'ampolla.

El sistema de vigilància, que s'afegirà a les càmeres de control existents, no actuarà com un radar per detectar infraccions. La seva funció consistirà a controlar permanentment un elevat nombre d'imatges i generar avisos d'incident quan les càmeres detectin alguna alteració en el flux circulatori. Els avisos arribaran directament al centre de comandament de la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra. "El dispositiu és capaç de detectar un vianant caminant per la calçada", va explicar ahir el regidor de mobilitat, Francesc Narváez.

La instal·lació
Les càmeres DAI s'instal·laran en el tronc central de la ronda i supervisaran els dos sentits de la marxa. Funcionaran entre la sortida 15 (passeig de la Zona Franca) i l'entrada 22 (Barceloneta) en sentit Trinitat, i entre la sortida 22 (Barceloneta) i l'entrada 15 (passeig de la Zona Franca) en sentit Llobregat. El projecte té un pressupost de 700.00 euros i la previsió del consistori és que en un termini de cinc anys el sistema s'estengui al 100% de les rondes.

Aquest dispositiu de vigilància del trànsit s'emmarca en el projecte global de gestió de les rondes que ha posat en marxa l'Ajuntament per millorar la circulació de les congestionades rondes. En aquest projecte també s'inclou la instal·lació de barreres mòbils que impedeixen l'accés dels vehicles a la ronda Litoral en cas de col·lapse per accident o avaria. De moment, les barreres només s'han instal·lat en tres punts de la ronda Litoral en sentit Llobregat i s'activen des del centre de control de rondes de Collserola. La previsió del consistori és estendre les barreres a la resta d'entrades i sortides de les dues rondes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.