Societat

Xinesos explotats i vigilats amb càmeres en un taller il·legal de Sabadell

Successos

Explotats i vigilats amb càmeres de seguretat per garantir que complien les ordres i no pispaven res. Així estaven 14 treballadors xinesos en un taller tèxtil il·legal de Sabadell desmantellat per la policia.

L'operació ha estat dirigida per la Policia Nacional, amb la col·laboració de la Policia Municipal i un grup d’inspectors de treball. Els encarregats del local, que aviat passaran a disposició judicial, tenien els empleats en pèssimes condicions, segons els agents.

Els empleats del negoci, que estava al carrer Jacquard, al barri de Gràcia de Sabadell, feien roba de llit, i cap d’ells tenia contracte de treball. De fet, sis dels treballadors estaven en situació irregular, no tenien ni permís de residència ni de treball. Per aquest motiu, se’ls obrirà un expedient per infracció de la llei d'estrangeria. Els responsables del local, també d’origen xinès, seran acusats d’un delicte contra els drets dels treballadors i un altre d'afavoriment de la immigració il·legal.

Segons ha explicat a l’AVUI SABADELL el cap de la comissaria de Sabadell, Juan Manuel Quintela, l’operació, que s’ha dut a terme entre dilluns i dimarts, ha alliberat els treballadors d’una explotació permanent. ‘‘Les jornades laborals eren molt llargues i els treballadors menjaven al local. Els caps els portaven el menjar’’, assegura.

No és el primer taller tèxtil il·legal que es detecta a Sabadell en els últims mesos. Anys enrere la colònia xinesa i els tallers clandestins es trobaven al Barcelonès nord, al sud del Maresme i a Barcelona, però ara la xarxa s'estén.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.